Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Care sunt proprietatile mierii de Manuka UMF

de Sunt Fericita la 2017-09-15
Care sunt proprietatile mierii de Manuka UMF
Un sondaj recent realizat in randul oamenilor care au cumparat miere, a aratat ca 85% dintre acestia apreciau ca mierea de Manuka este mai calitativa si mai sanatoasa decat cea obisnuita, insa nu puteau explica de ce cred asta. In plus, 70%dintre ei nu cunosteau semnificatia numarului UMF (factorul unic al mierii de Manuka), inscriptionat pe etichetele recipientelor cu miere pe care le-au cumparat.


De fapt, factorul UMF reprezinta o garantie ca mierea care este vanduta are anumite proprietati speciale. Inainte de a cumpara un astfel de produs este important de stiut ca 5+ este valoarea minim acceptata cand vorbim despre ratingul UMF.

Rol antibacterian

Manuka obisnuita nu are o actiune antibacteriana semnificativa, in timp ce mierea de Manuka UMF creaza o puternica bariera in calea bacteriilor. Caracteristicile UMF legate de activitatea antibacteriana ii confera mierii stabilitate in acest sens, spre deosebire de mierea obisnuita, care poate indeplini acest rol doar prin perxidul de oxigen, care insa poate fi usor afectat de caldura, lumina dar si de anumite enzime din organismul uman. Mierea de Manuka s-a bucurat intotdeauna de o reputatie foarte buna, fiind cunoscuta drept un ingredient vindecator, aparut datorita albinelor ce au polenizat copacii cu acelasi nume din Noua Zeelanda. Mierea a fost vazuta mult timp ca fiind parte din categoria “super-alimentelor”, oferind o serie de beneficii.

Potrivit medicilor, zaharul din mierea de Manuka creaza un mediu uscat in care bacteriile care provoaca infectarea ranilor nu pot supravietui. De asemenea, datorita prezentei enzimei numite glucozoxidaza care este acida, se obtine o si mai mare rezistenta impotriva bacteriilor.

Vindecare

Mierea de Manuka are de asemenea capacitati de vindecare. Printre afectiunile in ameliorarea carora aceasta poate fi folosita, se numara:

1. Amigdalita
 2. Sinuzita
3. Problemele digestive
4. Afectiuni ale pielii cum ar fi eczemele, urticaria, eruptii cutantate sau arsuri solare

In general, mierea de Manuka ajuta la imbunatatirea imunitatii organismului, insa poate fi folosita si pentru utlizari cosmetice.

Exista totusi si anumite contraindicatii ale mierii in general, deci care se aplica si sortimentului Medihoney. Mierea nu este potrivita pentru copiii cu varsta mai mica de 12 luni, deoarece este o sursa cunoscuta de spori de bacterii care provoaca botulism. De asemenea, diabeticii ar trebui sa evite sau sa limiteze consumul de miere din cauza continutului ridicat de glucoza.

Pentru a fi sigur de autenticitatea acestui produs, cumpara miere de Manuka de la magazinele licentiate.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.5 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre miere

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre tratamente naturiste

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre imunitate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre probleme digestive

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0