Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Care sunt riscurile de care se tem cel mai mult companiile

Care sunt riscurile de care se tem cel mai mult companiile
Companile plaseaza riscul economic pe primul loc in topul riscurilor ce le pot ameninta afacerile, acestea fiind ingrijorate de o posibila recesiune economica si de criza datoriilor suverane, alaturi de cresterea preturilor marfurilor si de fluctuatiile valutare, potrivit unui studiu Allianz.


"AGCS, divizie a grupului Allianz si asigurator la nivel global al riscurilor corporate si industriale, a realizat o cercetare in randul consultantilor sai in managementul riscului, in cea de-a doua jumatate a anului 2011, in scopul identificarii riscurilor ce ameninta companiile in anul 2012. Riscul economic a fost cel mai frecvent mentionat, de circa 21% dintre respondenti. Mai concret, companiile sunt ingrijorate de o posibila recesiune economica si de criza datoriilor suverane, de cresterea preturilor marfurilor si de fluctuatiile valutare", se arata intr-un comunicat al Allianz-Tiriac Asigurari.

Pe locul al doilea in topul riscurilor care ameninta companiile in acest an se situeaza riscurile asociate intreruperii afacerilor, mentionate de 14% dintre respondenti.

Intreruperea afacerilor se refera la intreruperi ce survin in lantul aprovizionarii si la vulnerabilitatea proceselor de productie datorita unei concentrari a furnizorilor, a unui grad din ce in ce mai mare de outsourcing catre furnizori si a productiei pe baza de cerere/comenzi.

Cu toate ca o centralizare a achizitiilor, un grad din ce in ce mai mare de outsourcing catre furnizori si productia pe baza cererii/comenzilor reduc costurile, in acelasi timp acestea fac companiile sa fie mai vulnerabile la intreruperile proceselor.

Pe locul al treilea in topul riscurilor se situeaza catastrofele naturale. Costul catastrofelor naturale - de la inundatii si ploi torentiale, pana la uragane, taifunuri sau cutremure - este multiplicat ca urmare a dezvoltarii economice si a progresului tehnologic.

"Astfel, valoarea anuala a despagubirilor acordate de asiguratori pentru daune cauzate de catastrofe naturale a crescut in ultimii 30 de ani de la 5 miliarde dolari la peste 40 miliarde dolari", se mai spune in comunicat.

Cercetarea AGCS mai releva ca perceptia privind principalele riscuri ce pot ameninta companiile difera in functie de regiunea geografica.

Astfel, riscurile catastrofice se situeaza pe primul loc in topul riscurilor de care se tem companiile din zona Asia-Pacific, teama justificata, de altfel, in urma cutremurului si a tsunamiului din Japonia si a inundatiilor recente din Thailanda.

In aceasta regiune companiile mai sunt, de asemenea, preocupate de riscurile politice, inclusiv de protectionism si de interventia statului.

In Marea Britanie, in schimb, companiile sunt ingrijorate in principal de efectele suprareglementarii.

Pe de alta parte, in Germania riscul de complexitate creeaza ingrijorari serioase, mai ales in proiectele industriale complexe, unde un design deficitar al produselor si sisteme de control intern inadecvate pot duce la compromiterea eficacitatii si la pierderi.

"In toata lumea, insa, companiile sunt in mica masura preocupate de riscurile IT. Numai 1% dintre expertii intervievati de AGCS au mentionat acest risc drept un motiv de ingrijorare pentru companii. Cu toate acestea, functionarea defectuoasa a sistemelor IT - cauzata de atacurile hacker-ilor sau de procese interne deficitare - poate induce pierderi de milioane, prin efectele ce se pot propaga atat la nivelul cheltuielilor, cat si al veniturilor", se mai spune in comunicatul Allianz-Tiriac.

Allianz Global Corporate&Specialty (AGCS) este divizia din cadrul Allianz SE dedicata clientilor specializati si corporate.

AGCS furnizeaza consultanta pentru asigurari si managementul riscurilor in mai multe arii de activitate, cum ar fi maritim, aviatie, corporatii, inclusiv energie, inginerie, financiar (inclusiv asigurarea raspunderii manageriale), asigurari de proprietati si raspundere civila, inclusiv programe internationale.

Allianz-Tiriac Asigurari este subsidiara locala a grupului german Allianz.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre companii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre riscuri

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre asigurari

Cele mai citite articole

Rodia este un fruct delicios si nutritiv cu o istorie bogata si origini stravechi. Desi poate parea ...
Dincolo de aroma sa reconfortanta si gustul placut, ceaiul verde a fost asociat cu multiple ...
Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0