Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Care sunt semnele sfarsitului unei relatii?

de Sunt Fericita la 2018-07-13
Care sunt semnele sfarsitului unei relatii?
Te afli intr-o relatie cu o persoana la care tii foarte mult sau deja ai ajuns sa o iubesti suficient de mult, incat chiar sa te treci pe locul doi uneori. Cu toate astea, tu stii cand e momentul sa renunti la o relatie?


Inainte de a discuta despre semnele care iti spun ca e momentul sa spui STOP, trebuie sa lamurim pe scurt cateva aspecte. O relatie de lunga durata este un efort pe care ambii parteneri il depun, e o poveste care se construieste in doi, o carte scrisa de doi autori, o oglinda a gandurilor si simturilor pe care doi oameni le au unul fata de celalalt. De la bun inceput trebuie sa intelegem ca respectul reciproc este o caracteristica care nu trebuie niciodata ignorata. Atentie, aici nu vorbim despre faptul ca trebuie sa-ti saluti partenerul/partenera cu "Buna ziua, sa traiti!"... O relatie fara glumite ocazionale si cateva farse pe alocuri isi poate pierde farmecul. Revenind, o relatie adevarata inseamna ca nu incercam sa-l facem pe cel/cea din fata noastra in chipul si asemanarea noastra. Dimpotriva, e vital sa intelegem diferentele din relatie si sa acceptam faptul ca fiecare are propriile lui defecte si aspecte pozitive. De aceea, atunci cand ne alegem partenerul pentru "drum lung" ar trebui sa incercam sa ne creionam o imagine a viitorului impreuna si cum ne vom adapta impreuna tuturor provocarilor pe care le vom intalni de-a lungul drumului. O relatie adevarata intre doua persoane inseamna sa mai renunti din cand in cand la orgoliu, inseamna sa-ti ajuti partenerul cu ce si cum poti chiar si atunci cand nu ti se cere sprijinul, sa acorzi suficient spatiu celuilalt/celeilalte cand ti se cere acest lucru sau observi ca cel/cea de langa tine are nevoie de cateva ore de gandit la rece fara sa fie deranjat/a. O relatie va avea si certuri, dar ele ar trebui tot timpul sa se incheie cu "Noapte buna!" sau cu cel putin un sarut. O relatie inseamna simbioza, dar si intelegere cand e nevoie de un pic de spatiu. Si, credeti-ma, cea mai buna relatie pentru doi tineri (18-45 ani) este atunci cand ambii parteneri lucreaza. Cu siguranta veti vrea sa calatoriti sau sa va cumparati lucruri, iar cu doua surse de venit in casa va va fi mult mai simplu sa explorati impreuna lumea si sa va traiti iubirea din Mangalia pana-n Vegas. 
 
Acum c-am trecut pe scurt si prin ce-ar trebui sa fie o relatie cu adevarat implinita care sa faca din ambii parteneri doi oameni cu adevarat fericiti, e momentul sa discutam despre partea mai nefericita a unei relatii: momentul despartirii. Cum iti dai seama ca acest moment a venit si cum te decizi ca e momentul sa spui stop?
 
1. Zambetele si senzatia de bucurie dispar
Daca observi intre voi nu mai exista chimie si nu mai puteti sa evitati anumite situatii conflictuale, atunci poate ar trebui sa spui stop relatiei.
 
2. Lipsa de respect
Respectul este unul dintre aspectele cele mai importante ale oricarei relatii; chiar mai important decat increderea, pentru ca nu poti avea incredere in cineva care nu te respecta. Chiar si lucrurile mici conteaza, pentru ca modul in care cineva te trateaza in cele din urma dezvaluie caracterul si sentimentele adevarate. Lipsa respectului poate sa vina in diferite moduri si este posibil sa nu o recunosti intotdeauna, dar o vei simti mereu. Este acel sentiment pe care il ai atunci cand unele asteptari normative din relatie au fost incalcate. Comportamente precum insulte, minciuni sau inselaciune sunt semne de lipsa de respect si ceea ce dezvaluie cu adevarat este o lipsa de ingrijorare cu privire la modul in care te simti si cum te afecteaza aceste comportamente.
 
Daca nu esti sigur daca partenerul este lipsit de respect sau nu, spune-i cum comportamentul sau te face sa te simtiti si vezi ce se intampla. Daca el sau ea face un efort sa inteleaga perspectiva ta si sa-si schimbe comportamentul, iti arata ca ii pasa, dar daca nu va asculta sau are acelasi comportament, manifesta o lipsa de respect pentru tine si pentru relatia voastra.
 
3. Indiferenta
Simti ca nu mai esti deloc ascultata si ca tot ceea ce faci e in zadar? Atunci e momentul sa spui stop.
 
4. Depui prea mult efort
Fluxul de energie intre doua persoane in cele mai multe relatii sanatoase este in general destul de egal. Atunci cand o relatie incepe sa se deterioreze, se poate simti ca o persoana face tot pentru a o mentine, ceea ce creeaza un dezechilibru si o deconectare. Persoana care depune mai multe eforturi poate avea resentimente, iar persoana cealalta poate deveni din ce in ce mai multumita. Daca simti ca ai depus cele mai multe eforturi in relatia ta in ultima vreme, fa un pas inapoi si vezi ce se intampla. Daca partenerul vine spre tine, mai sunt sanse. Daca, totusi, te retragi si partenerul devine furios sau continua sa se indeparteze mai mult, atunci sunt riscuri sa nu se mai intoarca.
 
5. Constant este vorba despre el/ea
In timp ce fiecare relatie este diferita, ambii oameni ar trebui, in general, sa simta ca exista loc pentru ei sa se dezvolte si sa simta ca visele si aspiratiile lor individuale pot fi indeplinite. Relatiile care sunt dezechilibrate tind sa se invarta in jurul unei persoane. Persoana in jurul careia relatia se invarte este, in general, multumita de acest aranjament, in timp ce cealalta va avea resentimente si sentimentul ca fost folosita. Daca simti ca relatia are legatura cu cealalta persoana, incearca sa ai un spatiu pentru tine, sa iti comunici nevoile; daca partenerul este suparat sau nu este receptiv, atunci  pentru a te regasi si a a-ti mentine propria identitate, va trebui sa treci mai departe.
 
Sa spui la revedere nu este niciodata usor, dar mentinerea respectului de sine si a demnitatii este cheia bunastarii mintale si, uneori, renuntarea este cel mai bun lucru pe care il poti face.

6. Violenta - fie ea fizica sau verbala
Poate peste o injuratura spusa la un maximum de nervi poti sa treci, insa violenta fizica nu are nicio scuza. Pleaca imediat! Siguranta ta nu trebuie sa fie o ingrijorare intr-o relatie de lunga durata.

7. Intimitatea
Chiar daca actiunea din pat este ignorata de multi, ea este importanta pentru succesul unei relatii. Asadar, daca dupa multe incercari nu va gasiti punctul maxim al placerii impreuna... Poate ar fi mai bine sa va cautati alti parteneri. 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.23 din 5 - 11 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0