Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

Carnea pregatita la gratar creste riscul aparitiei cancerului

Carnea pregatita la gratar creste riscul aparitiei cancerului
de la 2015-11-12
Carnea pregatita la gratar creste riscul aparitiei cancerului

In incercarea de a consuma alimente tot mai sanatoase, suntem tentati adeseori sa gatim o friptura la gratar si o salata de legume. La prima vedere, pare o alegere corecta. Unde gresim?


Gresim daca alegem sa consumam carne preparata la gratar constant, deoarece temperaturle foarte ridicate atinse in timpul pregatirii favorizeaza emisia de substante cancerigene.

Astfel, carnea alba si carnea rosie contribuie la cresterea riscului de aparitie a cancerului la rinichi, din cauza temperaturilor foarte ridicate atinse in timpul pregatirii.

Contribuie de asemenea la aparitia cancerului la rinichi si alimentele pregatite termic, potrivit unui studiu publicat in revista "Cancer".

"Rinichiul este un organ activ in plan biochimic, care contribuie semnificativ la metabolismul xenobioticelor - substantele chimice poluante sau toxice necunoscute organismului. Astfel, rinichiul este mai expus concentratiilor ridicate de produse cancerigene, fata de alte organe", potrivit cercetatorilor de la Centrul de lupta impotriva cancerului "MD Anderson", de la Universitatea Texas.

Potrivit cercetatorilor, carnea de pui, preferata de cele mai multe persoane, poate fi extrem de daunatoare.

"Puiul bine fript, care se consuma adesea la petrecerile cu `barbecue`, inseamna enorm de multi acizi heterociclici de tip PhIP", mai spun cercetatorii.



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre gratar

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre carne la gratar

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cancer

Spune-ne opinia ta despre "Carnea pregatita la gratar creste riscul aparitiei cancerului"



7 + 8 =

Cele mai citite articole

Se zice ca “un mar pe zi tine medicul departe” si daca tinem cont de beneficiile pe care merele le ...
Anul 2018 a rasfatat cinefilii cu filme de Oscar si blockbustere, iar aceasta vara promite sa aduca ...
Dietele de slabire sunt cele mai cautate metode de a scapa de kilogramele nedorite acumulate. ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Offf, de ce scriu unii articole, daca nu cunosc clar unele notiuni? La inceputul articolului ...
Rochie neagra cu sclipici,la baza gatului tot înconjurul gatului,banda aurie .Cu pantofi ...
Va rog nu ne mai trimiteți rețeta de humus pe telefon ma deranjează. ...
Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

17 tratamente de infrumusetare ieftine si eficiente

Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!

Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0