Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

Carnea pregatita la gratar creste riscul aparitiei cancerului

Carnea pregatita la gratar creste riscul aparitiei cancerului
de la 2015-11-12
Carnea pregatita la gratar creste riscul aparitiei cancerului

In incercarea de a consuma alimente tot mai sanatoase, suntem tentati adeseori sa gatim o friptura la gratar si o salata de legume. La prima vedere, pare o alegere corecta. Unde gresim?


Gresim daca alegem sa consumam carne preparata la gratar constant, deoarece temperaturle foarte ridicate atinse in timpul pregatirii favorizeaza emisia de substante cancerigene.

Astfel, carnea alba si carnea rosie contribuie la cresterea riscului de aparitie a cancerului la rinichi, din cauza temperaturilor foarte ridicate atinse in timpul pregatirii.

Contribuie de asemenea la aparitia cancerului la rinichi si alimentele pregatite termic, potrivit unui studiu publicat in revista "Cancer".

"Rinichiul este un organ activ in plan biochimic, care contribuie semnificativ la metabolismul xenobioticelor - substantele chimice poluante sau toxice necunoscute organismului. Astfel, rinichiul este mai expus concentratiilor ridicate de produse cancerigene, fata de alte organe", potrivit cercetatorilor de la Centrul de lupta impotriva cancerului "MD Anderson", de la Universitatea Texas.

Potrivit cercetatorilor, carnea de pui, preferata de cele mai multe persoane, poate fi extrem de daunatoare.

"Puiul bine fript, care se consuma adesea la petrecerile cu `barbecue`, inseamna enorm de multi acizi heterociclici de tip PhIP", mai spun cercetatorii.



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre gratar

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre carne la gratar

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cancer

Spune-ne opinia ta despre "Carnea pregatita la gratar creste riscul aparitiei cancerului"



1 + 2 =

Cele mai citite articole

Hipoglicemia inseamna un nivel scazut al concentratiei zaharului in sange (sub 50 mg/dl). Zaharul, ...
Deoarece bolile de inima au ca principala cauza alimentatia, se recomanda adoptarea unei diete ...
Inflamatiile din corp pot fi combatute cu ajutorul unei bauturi pe baza de turmeric si ghimbir. ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Buna seara mi ar place sa faca si minuni si sa ma simt si bine si iubita
Delicioasa, multumesc ! M.Dionian
Dar supa instant chinezeasca pe care o mananca copiii mei aproape in fiecare zi fara sa ma asculte ...

Horoscop zilnic




Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

Afla 25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit

Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton