Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

Carnea pregatita la gratar creste riscul aparitiei cancerului

Carnea pregatita la gratar creste riscul aparitiei cancerului
de la 2015-11-12
Carnea pregatita la gratar creste riscul aparitiei cancerului

In incercarea de a consuma alimente tot mai sanatoase, suntem tentati adeseori sa gatim o friptura la gratar si o salata de legume. La prima vedere, pare o alegere corecta. Unde gresim?


Gresim daca alegem sa consumam carne preparata la gratar constant, deoarece temperaturle foarte ridicate atinse in timpul pregatirii favorizeaza emisia de substante cancerigene.

Astfel, carnea alba si carnea rosie contribuie la cresterea riscului de aparitie a cancerului la rinichi, din cauza temperaturilor foarte ridicate atinse in timpul pregatirii.

Contribuie de asemenea la aparitia cancerului la rinichi si alimentele pregatite termic, potrivit unui studiu publicat in revista "Cancer".

"Rinichiul este un organ activ in plan biochimic, care contribuie semnificativ la metabolismul xenobioticelor - substantele chimice poluante sau toxice necunoscute organismului. Astfel, rinichiul este mai expus concentratiilor ridicate de produse cancerigene, fata de alte organe", potrivit cercetatorilor de la Centrul de lupta impotriva cancerului "MD Anderson", de la Universitatea Texas.

Potrivit cercetatorilor, carnea de pui, preferata de cele mai multe persoane, poate fi extrem de daunatoare.

"Puiul bine fript, care se consuma adesea la petrecerile cu `barbecue`, inseamna enorm de multi acizi heterociclici de tip PhIP", mai spun cercetatorii.



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre gratar

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre carne la gratar

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cancer

Spune-ne opinia ta despre "Carnea pregatita la gratar creste riscul aparitiei cancerului"



3 + 4 =

Cele mai citite articole

In fiecare an, pe 20 iulie este sarbatorit Sfantul Prooroc Ilie Tesviteanul, care are parte de o ...
Ca sa ai podoaba capilara sanatoasa, stralucitoare si plina de vitalitate, nu este suficient sa o ...
Antioxidantii au atras atentia cercetatorilor in ultimii ani datorita numeroaselor beneficii pentru ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Ceaiul de ghimbir cu lamaie este foarte bun pentru slabit.
Dupa ce ai vomat cred ca e bine sa mananci crackers paine prăjită si sa bei apa ...

Horoscop zilnic




Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

Afla 25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit

Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton