Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

Carnea pregatita la gratar creste riscul aparitiei cancerului

Carnea pregatita la gratar creste riscul aparitiei cancerului
de la 2015-11-12
Carnea pregatita la gratar creste riscul aparitiei cancerului

In incercarea de a consuma alimente tot mai sanatoase, suntem tentati adeseori sa gatim o friptura la gratar si o salata de legume. La prima vedere, pare o alegere corecta. Unde gresim?


Gresim daca alegem sa consumam carne preparata la gratar constant, deoarece temperaturle foarte ridicate atinse in timpul pregatirii favorizeaza emisia de substante cancerigene.

Astfel, carnea alba si carnea rosie contribuie la cresterea riscului de aparitie a cancerului la rinichi, din cauza temperaturilor foarte ridicate atinse in timpul pregatirii.

Contribuie de asemenea la aparitia cancerului la rinichi si alimentele pregatite termic, potrivit unui studiu publicat in revista "Cancer".

"Rinichiul este un organ activ in plan biochimic, care contribuie semnificativ la metabolismul xenobioticelor - substantele chimice poluante sau toxice necunoscute organismului. Astfel, rinichiul este mai expus concentratiilor ridicate de produse cancerigene, fata de alte organe", potrivit cercetatorilor de la Centrul de lupta impotriva cancerului "MD Anderson", de la Universitatea Texas.

Potrivit cercetatorilor, carnea de pui, preferata de cele mai multe persoane, poate fi extrem de daunatoare.

"Puiul bine fript, care se consuma adesea la petrecerile cu `barbecue`, inseamna enorm de multi acizi heterociclici de tip PhIP", mai spun cercetatorii.



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre gratar

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre carne la gratar

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cancer

Spune-ne opinia ta despre "Carnea pregatita la gratar creste riscul aparitiei cancerului"



7 - 5 =

Cele mai citite articole

Rolul unei relatii de cuplu este de a-ti oferi senzatia de siguranta si de afectiune. Daca legatura ...
O treime din populatia Romaniei fumeaza, cei mai multi dintre ei avand varsta cuprinsa intre 26 si ...
In Romania, exista o indelungata traditie dedicata cercetarii si tratarii acestei boli. Situatia ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Deficiența de Zinc poate fi fatală. Prea puțini știu cât ...
Eficienta zincului se extinde si in tratarea dermatitei si a acneei. Cresterea normala a unghiilor ...
Castravetele amar este o leguma minune eu folosesc. vand seminte castravete/ceai dau si retete este ...
Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!

Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton
0