Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

Carnea rosie creste riscul de diabet. Ce alte surse de proteine mai exista in afara de carnea rosie?

Carnea rosie creste riscul de diabet. Ce alte surse de proteine mai exista in afara de carnea rosie?
Carnea rosie creste riscul de diabet. Ce alte surse de proteine mai exista in afara de carnea rosie?

Consumul zilnic de carne rosie, provenind mai ales din mezeluri, creste semnificativ riscul de declansare a diabetului de tipul II, o boala care afecteaza din ce in ce mai multi oameni la nivel mondial. Inlocuirea acestui portiei de carne rosie cu surse de proteine mai sanatoase, precum lactatele cu continut scazut de grasimi, nucile si cerealele integrale, poate scadea semnificativ riscul de diabet de tipul II, asociat mai ales cu obezitatea, sedentarismul si alimentatia nesanatoasa.


Potrivit acestui nou studiu, cel mai mare realizat pana in prezent, o cantitate de 100 de grame de carne rosie consumata zilnic creste cu 19% riscul de declansare a diabetului.

In cazul consumului zilnic a 50 de grame de carne rosie provenind din mezeluri - crenvursti, carnati, pastrama -, riscul de diabet creste cu 51%.

Vestea buna este ca putem inlocui carnea rosie ca sursa de proteine.

Astfel, daca in loc sa consumi zilnic minimum 100 de grame de carne rosie - vita, oaie, cal - inlocuieste-o cu aceeasi cantitate de proteine provenind din nuci. Riscul de diabet ar scadea cu 17%.

Totodata, riscul ar scadea cu 23% daca s-ar inlocui carnea rosie cu cereale integrale, spun autorii studiului, explicand ca au luat in calcul, in determinarea acestor valori, varsta participantilor la studiu, indicele de masa corporala si alti factori de risc.

Pentru acest studiu, cercetatorii au analizat raspunsurile unui chestionar completat de 37.083 de barbati - monitorizati timp de 20 de ani - si de 79.570 de femei - monitorizate timp de 28 de ani. Lor li se adauga 87.504 de asistente medicale, monitorizate timp de 14 ani. Cercetatorii au efectuat o meta-analiza, incluzand rezultatele studiului lor si cele ale altor studii precedente, analizand astfel datele oferite de 442.101 persoane. Peste 28.000 de participanti la studiu s-au imbolnavit de diabet in timpul studiului, au precizat autorii acestuia.



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre carne

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre rosie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre studiu

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre diabet

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre risc

Spune-ne opinia ta despre "Carnea rosie creste riscul de diabet. Ce alte surse de proteine mai exista in afara de carnea rosie?"



6 + 6 =

Cele mai citite articole

Cum sa reduci ridurile se poate dovedi o adevarata provocare dupa ce ai trecut de o anumita varsta. ...
Este distractiv sa fii singura o perioada, dar incet-incet incepe sa te cuprinda nostalgia atunci ...
Din pacate, din dorinta de a ajunge la greutatea dorita multe femei urmeaza fel si fel de diete ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Oamenii din ziua de azi care se cred bogati sunt de fapt saraci,-de ce pt.ca au dobindit averi ...
cred ca este foarte bine ca elevii sa functioneze ziua,capacitatea de munca noaptea nu este la ...
Ai 42 de ani. Daca ai copii esti un caz fericit. Daca nu, cu greu la varsta ta mai poti avea. ...
Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

17 tratamente de infrumusetare ieftine si eficiente

Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!

Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton
0