Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cat de bine dorm romanii

Cat de bine dorm romanii
Un studiu online efectuat recent evidentiaza ca aproape jumatate dintre romani se trezesc dimineata cu dureri de spate, gat sau lombare, iar 35% dintre acestia nu se simt odihniti. De asemenea, studiul, efectuat in perioada 13 decembrie 2011 - 03 ianuarie 2012, a evidentiat ca mai mult de un sfert dintre romani au probleme cu somnul.


Un factor decisiv in calitatea somnului este si calitatea saltelei pe care se doarme. Studiul arata ca 49% dintre romani au ales un pat cu saltea detasabila, iar 28% dorm pe canapea sau pat extensibil.

In ceea ce priveste tipul saltelei alese, mai mult de jumatate dintre romani prefera saltelele cu arcuri metalice, 16% - pe cele din spuma, restul optand pentru cele din poliuretan, spuma cu memorie sau spuma latex, alegerile acestora acoperind practic toate tehnologiile disponibile in acest moment pe piata autohtona.

In proportie de 37%, respondentii sustin ca au dificultati in a adormi, iar 23% dintre acestia se trezesc cel putin o data in timpul noptii.

Motivele trezitului din somn sunt diferite - de la nevoile fiziologice (jumatate dintre respondenti), la schimbarile de temperatura din timpul noptii (22% cald, 16% rece), dar si vise sau cosmaruri, cauza invocata de aproape 30% dintre respondenti.

Unul din trei cupluri doarme impreuna cu copiii cel putin de cateva ori pe saptamana, ceea ce se dovedeste a fi o sursa de perturbare a somnului in 2 din 3 cazuri.

De asemenea, o cincime dintre cei chestionati aloca mai mult de jumatate de ora pentru a adormi, in vreme ce doar 12% adorm in maxim 5 minute de la momentul in care si-au propus sa mearga la culcare. Durata ideala a somnului este considerata de catre respondenti a fi cuprinsa intre 7 si 8 ore, desi mai mult de jumatate dintre acestia dorm mai putin de 7 ore pe noapte.

In timpul saptamanii, 58% dintre romani merg la culcare in intervalul 23,00-01,00 si marea majoritate dorm mai mult in weekend.

Cercetarea mai arata ca aproape o jumatate dintre respondenti folosesc alarma pentru a se trezi dimineata in timpul saptamanii, iar 2 din 3 o ignora ocazional.

Conform studiului, doar 13% dintre persoanele intervievate au un somn excelent: adorm in mai putin de 5 minute, evita cofeina si au o stare de sanatate foarte buna.

Datele au fost colectate in urma unui studiu online de evaluare a calitatii somnului, efectuat in perioada 13 decembrie 2011 - 03 ianuarie 2012, pe un esantion reprezentativ de 1.414 respondenti romani, majoritatea avand studii superioare, provenind din mediul urban si fiind utilizatori de internet.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
7 Secrete japoneze pentru dezvoltare personala


Vrei sa schimbi in bine un aspect din viata ta Vrei sa te dezvolti in plan personal Vrei sa cresti ranadamentul echipei pe care o conduci Totul e posibil acum Foloseste disciplina japoneza Kaizen Principiile ei extrapolate in absolut toate domeniile vietii te ajuta sa te organizezi mai bine sa-ti planifici anumite activitati sa incluzi...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre romani

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre somn

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0