Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cat de bun e laptele pentru tine?

Cat de bun e laptele pentru tine?
Ai lapte in frigider? Intreb, pentru ca un pahar plin cu lapte este de decenii bune regula numarul unui pentru oase sanatoase si tensiune arteriala mai buna. Dar noile cercetari arata ca trebuie sa uiti de ea.


Noile dovezi sunt tulburatoare, poate nu conclusive, dar trebuie sa stii ca oamenii de stiinta pun la indoiala acum beneficiile pe termen lung ale laptelui de vaca si cred ca, de fapt, produsele lactate pot declansa diverse probleme de sanatate.
Laptele are zaharuri naturale. Chiar si laptele degresta poate adauga paie pe foc la epidemia obezitatii infantile. O cana de lapte 2% are echivalentul a trei lingurite de zahar, mai mult decat intr-o cana de unt de arahide cu ciocolata.
Laptele este esential pentru oase puternice? Poate ca nu. Ai nevoie de calciu, de magneziu, potasiu si vitaminele D si K, pentru oase puternice si pentru a te proteja de fracturile care pot aparea in toamna si iarna vietii. Laptele are toate trei toate cele trei minerale, dar nu este singura sursa. Si, de vreme ce nu exista nicio dovada ca ar creste densitatea osoasa, trebuie sa fim atente si la studiile care spun ca nici nu ne protejeaza de fracturi. Si iata cum am spulberat toate motivele pentru a bea lapte.
In plus, tot mai multe sugestii arata ca amplifica riscul de aparitei a cancerului. Unele studii asociaza nivelurile ridicate de lactoza (trei pahare pe zi) cu un risc mai mare de cancer ovarian. Si alte doua studii preliminare au descoperit ca proteina din lapte creste riscul de cancer. Studiile acestea nu au fost insa inca sustinute de altele.
Asa ca ce trebuie facut?
1. Uita de laptele integral si de alte produse lactate bogate in grasimi. Nu ai nevoie de grasimile alea saturate. Se depun pe artere si cresc nivelul de inflamatie in corp, ceea ce te supune riscului de boli de inima, diabet si alte probleme de sanatate. Alege lactate fara grasimi. 
2. Uita de lapte daca ai intoleranta la lactoza. Daca laptele sau alte produse lactate iti dau balonari, crampe sau diaree, nu ai enzima necesara pentru a procesa zaharul din lapte. Daca nu poti fara lapte,e xista pastile care sa proceseze lactoza in locul tau.
3. Nu uita de doza zilnic necesara de calciu. Recomandarea este de 1.200 mg pe zi. Este in regula sa acoperi pana la 600 de mg din suplimente (alege unul care iti da si vitamina D si magneziu). Ia restul din mancare. Ceea ce inseamna doua portii de lapte degresat sau 1,5 portii de iaurt fara grasimi.
Dar de ce sa nu ne largim orizonturile privind calciul? Fasolea verde, fasolea uscata, somonul, tofu cu calciu si alunele sunt surse excelente. Tine spanac si varza la indemana. O cana din fiecare dintre acestea ofera 291-357 mg de calciu, la fel ca un pahar de lapte. O cana de fasole alba sau una de soia verde iti da 200 de mg. O cana de migdale iti ofera 378 de mg de calciu – ceva mai mult ca un pahar de lapte -, dar nu manca mai mult de 15 odata. O cana de migdale are 529 calorii si 45 g de grasimi (1 cana de lapte are 146 calorii si 8 grame de grasimi). 
4. Calciul singur nu functioneaza. Asigura-te ca primesti si o doza de 1.000 de mg de vitamina D-3 zilnic. Si mananca resurse de magneziu, potasiu si vitamina K.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.33 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre calciu

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre surse de calciu

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vitamina d

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0