Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cat de rele sunt pentru tine grasimile trans?

Cat de rele sunt pentru tine grasimile trans?
Daca citesti pe etichetele multor alimente procesate, vei vedea adesea cel putin un ingredient care are ca prefixul "partial hidrogenat". Din moment ce exista atata publicitate negativa privind acest ingredient, parte a familiei grasimilor trans, oamenii recunosc ingredientul ca fiind ceva ce trebuie evitat.


Dar oare sunt grasimile trans atat de rele sau este doar un mit creat de comunitatea medicala moderna? 
GRASIMILE TRANS SUNT RELE PENTRU TINE. Iata si de ce.
Grasimile trans sunt, in mare parte, facute de mana omului
Grasimile trans sunt creatia umana (exista si in unele carnuri grasimi trans) si au o structura diferita fata de grasimile din care au fost create. Au fost original facute pentru industria alimentara pentru a prelungi durata de viata pe raft a alimentelor si pentru a le accentua aroma.
Numele in sine povesteste despre modul in care au fost create. Hidrogenul este adaugat grasimii lichide, formand o molecula „partial hidrogenata”. Aceasta extra molecula este mai stabila si schimba consistenta din lichid in masa solida.
Daca mananci peste prajit in oras, sunt sanse mari sa consumi si un tip de ulei hidrogenat. Si asta pentru ca grasimea folosita de nenumarate ori la rand la prajire este una partial hidrogenata. Este si ieftina si da un gust bun mancarii.
Grasimile trans cresc nivelul colesterolului rau
Motivul pentru care se vorbeste atat despre grasimile trans este acela ca au un rol important in marirea colesterolului. Desi uleiurile hidrogenate au intrat pe piata alimentara in anii 1970, efectele lor teribile nu au fost studiate decat incepand cu doua decenii mai tarziu.
La fel cum procesul de hidrogenare face grasimea lichida solida, grasimile trans face sangele mai gros. Ceea ce inseamna ca trece mai greu prin artere, vene si alte canale de trecere prin care trebuie sa se strecoare pentru a hrani corpul. Daca ai colesterolul marit, iti cresti riscul de probleme de inima, de atac cerebral si de alte complicatii la nivelul sanatatii.
Grasimile trans cresc dependenta de junk food
Din moment ce tind sa amplifice aroma din alimente, unii experti nutritionisti cred dau oarecare dependenta, facand si mai dificila renuntarea la alimentele de tip „junk”. Ca dependentii de droguri, multi dintre noi se lupta, in primele zile ale unei diete de detoxifiere, cu reactie de sevraj.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre alimente procesate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre grasimile trans

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre colesterol

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0