Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cat de usor e sa pari un nebun in supermarket

Cat de usor e sa pari un nebun in supermarket
Cat de apriga e, pana la urma, lupta pe care o ducem cu noi insine? Si cat de “blanzi” sunt cei din jurul nostru cu noi? Sunt problemele noastre mari doar pentru ca sunt ale noastre sau ne lipseste o doza buna de vointa? Si daca intr-adevar ducem lipsa de ambitie, de unde o luam?


Vinerea trecuta, in supermarket. Cred sincer ca daca cineva s-ar fi uitat in acele momente pe ecranul camerelor de supraveghere, ar fi crezut ca incercam sa fur o ciocolata. Imaginati-va scena: iau ciocolata din raft, o asez in cosul pe care il lasasem doi metri mai incolo, ma razgandesc si o duc inapoi, peste un minut merg inapoi la raft, pe urma la cos, revin la raft, iau iar ciocolata in mana, dar de data aceasta o las acolo si ma intorc la cosul de cumparaturi, il iau si ne asezam la coada, eu si legumele, minus o ciocolata.



Comportamentul acesta a fost similar celor suferinzi de OCD (Obsessive Compulsive Disorder), o boala care are ca principale simptome un comportament repetitiv manifestat prin diverse actiuni: apasarea clapetei de la robinet de cinci ori consecutiv, inchiderea usii de patru ori, de exemplu, inainte de a iesi dintr-o camera, o miscare nervoasa si repetata a unui gest anume etc.

Cu toate acestea, cu riscul de a fi parut usor sarita de pe fix in ochii celor din jur, acolo nu se ducea decat o mica lupta care incerca sa faca o schimbare si sa renunte la un soi de dependenta, la urma urmei.

M-am gandit apoi tocmai la cei care sufera de OCD si mi s-a facut rusine. Ei nu pot controla acele comportamente. Iar eu, constienta de ceea ce vreau sa schimb, ma comportam ca un om ale carei decizii depindeau de factori din afara.

Schimbarea asta oare nu ar trebui sa fie foarte usor de facut? Numai daca ma gandesc la cei care au adevarate probleme si care au reusit sa le depaseasca prin forte proprii, imi dau seama ca trebuie sa ma ambitionez.

Motivatia este insa intotdeauna diferita, iar problemele noastre ni se par mereu cele mai mari si cele mai importante. Cred insa ca aceasta lipsa de a duce pana la capat o hotarare vine, in cazul meu, de exemplu, tocmai dintr-o viata care a fost ferita de greutati care sa ma transforme intr-un om suficient de puternic incat sa isi duca toate deciziile pana la capat.

Constientizarea acestui lucru a fost totusi un pas inainte, ca dovada regimul alimentar vegetarian care se apropie de un an si jumatate deja. Poate ca totul nu tine pana la urma decat de structura noastra interioara, de personalitate si de ceea ce mostenim de la parinti. Dar stiind toate aceste lucruri, sunt convinsa ca ne putem schimba si putem face modificarile pe care ni le dorim, ne mai putem ajusta nemultumirile pe ici, pe colo si ne putem face viata mai frumoasa in timp ce ne bucuram de fiecare zi.

Data viitoare, amintiti-mi sa va povestesc despre Maura Kelly, editor Marie Claire, care a experimentat infometarea pana cand viata i-a fost pusa in pericol. Este o poveste emotionanta, dar cu final fericit.

Si tot pana data viitoare, scrieti-mi cu ce fel de dependente culinare va luptati voi sau ce schimbari ati reusit sa faceti pana acum.



Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mancare

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vegetarian

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre schimbare

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre regim

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cumparaturi

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0