Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cate cazuri noi de cancer sunt diagnosticate anual in Romania

de Alina Ilie la 2016-02-04
Cate cazuri noi de cancer sunt diagnosticate anual in Romania
In fiecare an, numarul cazurilor de cancer din Romania creste ingrijorator. Coordonatorul Centrului de prevenire si control al cancerului de la Institutul "prof. dr. Ion Chiricuta" din Cluj-Napoca, Florian Nicula a informat ca anual 30.000 de decese sunt provocate de aceasta boala.


In Romania, anual, sunt diagnosticate aproximativ 80.000 de cazuri noi de cancer. Numarul de imbolnaviri de cancer din ultimii 30 de ani s-a dublat. Aceasta crestere este explicata prin alimentatie nesanatoasa, stilul de viata dezechilibrat, factorii genetici, medicamente si proceduri medicale, etc.

In cadrul Conferintei privind planul national de oncologie, medicul a spus ca boala canceroasa este vindecabila, daca este depistata precoce. Mai mult de o treime din cazurile de cancer pot fi prevenite prin adoptarea unui stil de viata sanatos.

Totodata, este necesira schimbarea mentalitatii populatiei, care este inca reticenta la a solicita examene pentru depistarea cancerului.

Presedintele Federatiei Asociatiilor Bolnavilor de Cancer din Romania, Cezar Irimia, a sustinut necesitatea implementarii unui plan national de cancer, care sa cuprinda toate segmentele din oncologie, pornind de la preventie, depistare, investigatii, tratamente, paleatie si monitorizare.

"Sunt 14 medicamente care lipsesc, unele sporadic, altele care nu se gasesc deloc in spitale. In Romania, daca luam si pacientii cu boli in remisie sau monitorizati, sunt in jur de 500.000, dar in tratament sunt 110.000 de pacienti cu afectiuni oncologice. Nu cerem nimic mai mult decat sa intram in normalitate", a spus Irimia.

Sursa: Agerpres
Foto: www.yourmedicalstop.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 2.75 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cancer

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre oncologie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre medicamente

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0