Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cate E-uri se ascund intr-o felie de paine

Cate E-uri se ascund intr-o felie de paine
Dupa procesul tehnologic de macinare a graului, painea rezultata este una aproape lipsita de substante nutritive. Painea este un aliment obtinut din faina, apa, drojdie ai sare ai este denumita dupa tipul de faina folosit in gradul de extractie al acesteia: paine neagra, semialba, intermediara, alba sau graham, spune prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare.


Calitatea si traditionalitatea painii depind si de tehnologia de fabricatie, multifaziala cu maia sau moderna monofaziala cu amelioratori de panificatie, precizeaza medicul nutritionist. Ca urmare a deprecierii calitatilor de panificatie ale graului, in ultima vreme se utilizeaza, pentru fabricarea painii, din ce an ce mai mult amelioratori de panificatie, fapt ce ne afecteaza sanatatea, avertizeaza nutritionistul. Macinarea graului scade calitatea nutritiva a produsului.
Painea integrala contine tarate, celuloza, vitamine, saruri minerale ai are un aport caloric redus, fapt ce ajuta la pastrarea siluetei. Medicii nutritionisti spun ca painea alba contine de trei ori mai putine vitamine si oligoelemente, iar magneziu, calciu ai fosfor - de cinci ori mai putin - decat painea integrala.
Procesul tehnologic de macinare a graului scade calitatea nutritiva a painii. Astfel, in faina alba mai raman mici cantitati de vitamina B1, acid pantoenic, acid folic, fier, cupru, zinc ai magneziu. Legea permite folosirea unei serii antregi de aditivi alimentari, chiar daca ei nu sunt benefici pentru sanatate. Astfel, oxidantii sunt folositi in prelucrarea painii pentru modificarea elasticitatii glutenului, sustine prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, dand ca exemplu bromatul de potasiu - E 924 - care duce la aparitia senzatiei de greata, varsaturi, diaree sau aparitia diverselor dureri, odata ce este ingerat.
Sursa: Gandul

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre paine

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre apa

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre drojdie

Cele mai citite articole

In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0