Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cateva lucruri simple pe care le gresim (I)

Cateva lucruri simple pe care le gresim (I)
Daca esti un om normal, s-ar putea ca, uneori, sa intampini unele probleme atunci cand ai de rezolvat sarcini complexe, cum ar fi sa incerci sa conduci o ambulanta si sa trimiti si mesaje pe telefon, in acelasi timp. Cel putin am invatat cum sa trecem cu bine peste o zi obisnuita, asa-i? Sau nu? Unele lucruri de care ne lovim zilnic ne raman inca niste necunoscute, cel putin asa zic cercetatorii.


Imbaierea

Inca de mici suntem invatati ca e bine sa facem zilnic dus, sa folosim cantitati uriase de gel de dus si un prosop scortos pentru a ne curata pielea de periculoasele microorganisme si de mirosul ingrozitor. Daca nu esti impecabil de curat, poti sa-ti iei adio de la intalniri amoroase, avansare pe scara ierarhica si promisiunea unui viitor luminos care implica altceva in afara de o moarte lenta in propria mizerie.
Dar se pare ca imbaiatul zilnic, in afara de faptul ca ne transforma in fiinte sociabile, distruge stratul protector al pielii si ne face sensibili la diverse boli.

Dusul nu distruge bacteriile sau microorganismele, ci le mai muta de colo-colo. O colonie de bacterii care traiesc pe capul dusului se poate muta pe piciorul tau, una de pe picior poate sa-ti ajunga pe cap sau pe maini. Tocmai din acest motiv, chirurgii din multe spitale nu au voie sa faca dus inainte de a intra in operatie.

Exista, bineinteles, sapunurile antibacteriale care omoara germenii, dar medicii nu recomanda folosirea acestora in exces, asta daca nu dorim sa cream niste superbacterii. 
 
Asadar, ce trebuie sa facem?

Cel mai important lucru pentru a-ti mentine pielea sanatoasa este sa-i protejezi stratul extern. Nu exista un numar magic de dusuri pe care sa le faci intr-o saptamana, desi nu ar trebui sa scada sub sapte. Daca sari "din greseala" peste dus sau te bucuri frantuzeste de zile sans douche, nu faci altceva decat sa-i oferi timp pielii sa repare un pic raul produs la ultimul dus.

Apa trebuie sa fie calduta, iar sapunul unul bland, iar dupa trebuie folosita o crema hidratanta. Si mai bine de atat, asigura-te ca te usuci fara prosop, macar din cand in cand, daca-i poti ignora colegii de apartament urland ca uzi parchetul sau sperii copiii.


 
Respiratul

Felicitari: daca citesti aceste randuri, se prea poate sa nu fii o fantoma, deci ti-ai dat sema cum sa respiri. Pe de alta parte, exista sanse mari sa nu stii sa o faci corect.

Respira acum adanc. Daca esti ca majoritatea oamenilor, probabil au ridicat un pic umerii si ai pufait aerul afara din piept. Si, cel mai probabil, nu crezi ca este gresit sa-ti folosesti pieptul pentru a respira, caci, nu-i asa, acolo sunt si plamanii, nu? Ce Dumnezeu altceva ai putea folosi la respirat? Picioarele? Ei bine, raspunsul este diafragma, cea care este sub plamani si mai aproape de burta.

Cand stau in picioare, cei mai multi respira umflandu-si pieptul, ceea ce este o respiratie artificiala care foloseste doar partea superioara a plamanilor. In realitate, majoritatea vaselor de sange care preiau oxigenul se afla in partea inferioara, cea neglijata. Obtinem mai putin oxigen, asadar respiram mai repede. Respiratia artificala distruge echilibrul dintre oxigen si dioxid de carbon si produce dureri de cap, oboseala, anxietate si chiar atacuri de panica. Se prea poate sa aveti si palmele vesnic transpirate, sa va fie greu sa va relaxati si sa aveti un nivel scazut de rezistenta la durere.
 
Asadar, ce trebuie sa facem?

Se pare ca respiratul este domeniul in care beblusii sunt mai destepti decat noi. Ei folosesc respiratia abdominala, cea profunda, care intareste si foloseste la putere maxima diafragma. Numai atunci cand crestem trecem pe respiratia artificiala. Din fericire, iti poti antrena corpul sa treaca la respiratia normala si, in timp, vei putea respira abdominal chiar si in somn. Pentru a exersa, umfal-ti stomacul in timp ce inspiri, iar cutia toracica ramane relativ nemiscata. Contracta-ti apoi muschii abdominali la exhalare.


 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre om

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre corp

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre piele sanatoasa

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre respiratie

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0