Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cauza ascunsa a obezitatii si a lipsei de energie

de Sunt Fericita la 2021-10-07
Cauza ascunsa a obezitatii si a lipsei de energie
Atunci cand avem un organism acidic, existenta oxigenului in corp este foarte redusa si din aceasta cauza metabolismul nostru este incetinit. Cu alte cuvinte, mai mult asimilam decat dezasimilam.


Cel mai probabil, daca ai probleme cu greutatea, nu este din cauza grasimii, ci din cauza unei aciditati excesive.

“Daca mai mergi si la sala, si muncesti pana iti iese inima din piept (ceea ce se numeste “mod anaerob”), aciditatea creste si mai mult. Astfel, apar retentia de apa si grasimea, iar cea din urma preia aciditatea din zonele vitale (organe in special), protejandu-le in acest mod, depozitand totul cat mai departe posibil de organe, in zonele musculare. Acea grasime poate fi folosita in caz de nevoie, de urgenta, sau poate fi impinsa in sistemul circulator. Prin urmare, ar trebui sa multumim inteligentei corpului care ne protejeaza de excesul de aciditate cu ajutorul grasimilor. Insa, cu cat aciditatea este mai mare si depozitata neuniform in corp, cu atat ii este mai greu corpului sa faca fata tuturor proceselor si sa ne protejeze, iar procesul de imbatranire este grabit in acest context”, afirma profesorul de yoga Dana Tupa.

Doar persoanele obeze au aciditate crescuta in corp?

Raspunsul este categoric NU. Si cei slabi, chiar foarte slabi, pot avea exces de aciditate la randul lor.

“Aceasta aciditate generala permite dezvoltarea fungilor si a microorganismelor care se dezvolta foarte rapid si ne consuma nutrientii. Observa majoritatea oamenilor supraponderali si vei vedea tendinta lor de a manca lucruri super procesate, nesanatoase, fast food, cat de multe prajeli, dulciuri sau fainoase. Unii oameni simt nevoia sa manance exact acest gen de alimente… acide, tocmai pentru ca microorganismele din corp se hranesc cu nutrientii din hrana astfel ca ajungi sa nu simti satietate dupa ce ai mancat ceva sanatos si usor”, declara Dana Tupa.

Dieta alcalina ne ajuta sa recastigam lupta din corpul nostru

“V-ati gandit vreodata de ce tin mai mult bateriile alcaline? Pentru ca sunt … alcaline, deci dau mai multa energie, au o reactie bazica! Orice baterie care s-a consumat, are acid in exces si practic nu se mai poate produce reactia ce duce la aparitia energiei, facand-o inutilizabila. Cam la fel se petrece si cu un corp acid: esti obosit, vlaguit, oricat ai dormi nu-ti ajunge, cu alte cuvinte: nu ai suficienta energie”, explica profesorul de yoga.

Totodata specialistul ne recomanda sa incercam dieta alcalina, chiar si pe scurte perioade de timp, sau macar cateva zile din luna, astfel incat lupta din corpul nostru sa fie castigata:

- consuma cat de multe salate si verdeturi, spirulina si chlorella, lamaie in apa de baut, avocado, brocolli, seminte diverse muiate in apa de seara si consumate dimineata, sucuri de iarba de grau, orz, castraveti etc.;• masoara-ti PH-ul cu ajutorul unei hartii speciale, in mod regulat;
   
- foloseste MSM (Methyl Sulphonyl Methane). A nu se confunda cu MSG (monoglutamatul de sodiu, care este pus in aproape tot ceea ce mancam sau bem, sau pe care il punem in mancare sub forma de concentrate care „sa dea gust”, facand sa ne „exlodeze” papilele gustative si distrugand treptat creierul). MSM (metil-sulfonil metan) este o forma de sulf organic folosit frecvent pentru a promova sanatatea articulatiilor. Acesta este folosit de organism pentru a produce anticorpi, tesut conjunctiv, enzime.

MSM-ul se afla in concentratie mare in tot ce este verde si are capacitate de alcalinizare imensa. Se adauga in ceea ce bem (gustul nu este foarte placut si de aceea se amesteca cu sucuri naturale, in general).
   
- foloseste numai ulei presat la rece, introduceti uleiul de in in dieta, intrucat contine Omega 3, sau daca aveti posibilitatea, consumati Krill Oil. Daca veti consuma Omega 3 si 6 in raport de 2:1 si in acelasi timp veti elimina uleiurile rafinate si grasimile animale, zaharul, lactatele si fainoasele, veti observa ca incepeti sa slabiti. Corpul va elimina treptat grasimea acida din tesuturi, fara a face mari eforturi. Si culmea: nici nu va va mai fi asa foame, pentru ca fungii si microorganismele nu vor mai cere de mancare, conchide  aceasta.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.41 din 5 - 23 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta alcalina

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre alimentatie sanatoasa

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre obezitate

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0