Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce alimente contin vitaminele din complexul B

de Alina Ilie la 2016-08-04
Ce alimente contin vitaminele din complexul B
Despre vitaminele din complexul B este important sa stiti ca asigura o functionare optima a metabolismului, fiind esentiale pentru prevenirea bolilor care afecteaza inima, sistemul digestiv si sistemul nervos.


Intr-un articol anterior am vorbit despre beneficiile complexului de vitamine B, iar in randurile de mai jos vom afla ce alimente le contin:

1. Peste

Sardinele, macroul, pastravul si somonul contin vitaminele din complexul B si alte elemente nutritive. 7,6 mcg de sardine ofera 100% din valoarea zilnica recomandata de vitamina B12.

2. Ficat din carne de vita

Ficatul de vita este o alta sursa excelenta de vitamine si minerale. Potrivit nutritionistilor, 68 g de ficat de vita reprezinta mai mult de jumatate din necesarul zilnic de B9, B6 si B12.

In timp ce acidul folic (B9) ajuta la prevenirea defectelor congenitale, B6 produce serotonina pentru reglarea starii de spirit si asigurarea unui somn odihnitor, iar vitamina B12 ajuta la formarea celulelor rosii din sange.

3. Carne de pui

Bogata in minerale, vitamine si proteine, carnea de pui este un aliment nutritiv pentru organism.

100 g de carne de pui asigura 72% din necesarul zilnic de niacina, 10,6% din necesarul de acid pantotenic si 32% din doza zilnica recomandata de vitamina B6.

4. Oua si produse lactate

Galbenusul de oua este o sursa importanta de vitamina B12, care ajuta la producerea celulelor rosii in sange. Ouale mai contin niacina, vitamina B6, biotina, responsabile pentru reglarea metabolismului, stimularea imunitatii si cresterea celulara .

In plus, laptele si produsele lactate sunt, de asemenea, o sursa bogata de tiamina (B1), riboflavina (B2) si vitamina B12. Alte vitamine B, cum ar fi B3, B5, B6, B9 si sunt de asemenea prezente, dar in cantitati mai mici.

Un pahar de lapte semi-degresat (200 ml) furnizeaza 100% din necesarul zilnic de vitamina B12.

5. Fasole

Fasolea, lintea, nautul sunt bogate in tiamina, niacina, acid folic si riboflavina. Aceste vitamine ajuta la transformarea alimentelor in energie, reducerea inflamatiei si cresterea colesterolului bun.

Folatii si vitamina B6 continute ajuta la reducerea riscului de boli cardiovasculare. O cana de fasole fiarta ofera 90% din DZR de acid folic si 10 la suta din DZR de tiamina (B1), niacina (B3), acid pantotenic (B5) si piridoxina (B6).

6. Lapte de soia

O alta buna sursa de vitamina B12, lapte de soia, este o alternativa sanatoasa pentru vegani si persoanele care au intoleranta la lactoza.

Din moment ce vitamina B12 se gaseste in mare parte in produsele de origine animala, laptele de soia este deosebit de util pentru vegani si vegetarieni. De asemenea, nu contine lactoza si are un continut scazut de grasimi saturate.

Organismul are nevoie de vitamina B12 pentru functionarea nervilor si metabolismului. In afara de vitamina B12, laptele de soia mai contine cantitati mici de vitamina B1, B2, B3, B5 si B9.

Alaturi de vitaminele din complexul B, laptele de soia este o sursa excelenta de proteine ​​si izoflavone, produse chimice din plante care ajuta la scaderea colesterolului rau.

7. Ovaz

Fulgii de ovaz se pot consuma cu iaurt la micul dejun. Doar 1 cana de fulgi de ovaz ofera 15% din cantitatea zilnica recomandata de tiamina (B1), 3,2% din cantitatea zilnica recomandata de niacina (B3) si 3,5% din cantitatea zilnica recomandata de acid folic (B9).

Fulgii de ovaz contin si fibre alimentare, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, zinc si vitaminele E si K.
Mai mult, consumul regulat de fulgi de ovaz ajuta la scaderea riscului de boli de inima, cancer si diabet.

8. Spanac

O cana de spanac crud ofera 15% din valoarea zilnica recomandata de vitamina B9. Vitamina B9 ajuta la formarea tesuturilor si functionarea corespunzatoare a celulelor, precum si la producerea ADN-ului.

Alte vitamine din spanac sunt B2, B6 si B7. De asemenea, este bogat in proteine, calciu, fier, magneziu si potasiu.

Despre legumele cu frunze verzi se mai stie ca au proprietati anticancerigene. Aceasta ajuta la scaderea colesterolului si a tensiunii arteriale precum si la imbunatatirea sanatatii oaselor.

9. Banane

Conform Institutului National de Sanatate, un adult are nevoie de 1,5 mg de vitamina B6 in fiecare zi, iar o banana ofera o treime din necesarul zilnic. Aceasta vitamina ajuta la producerea de neurotransmitatori care regleaza somnul si starea de spirit. Pentru femei, vitamina B6 poate reduce simptomele sindromului premenstrual.

In plus, bananele contin o cantitate importanta de potasiu, mangan, vitamina C, fibre si cupru.
Consumul de banane reduce riscul de cancer, imbunatateste sanatatea musculara, promoveaza somnul si imbunatateste capacitatea cognitiva.

Pe langa banane, mai puteti consuma, de asemenea, papaya, portocale, pepene galben, avocado.

10. Nuci si seminte

Nu in ultimul rand, nucile si semintele sunt o sursa bogata de multe vitamine importante din complexul B, cum ar fi niacina (B3), tiamina (B1), riboflavina (B2), acid pantotenic (B5), acid folic (B9) si vitamina B6.
Toate aceste vitamine lucreaza impreuna pentru a sustine functionarea corecta a proceselor metabolice din organism.

Consumul a 42 g pe zi pe zi de nuci este foarte util in reducerea riscului bolilor cardiovasculare. Migdalele, fisticul, nucile pecan, semintele de floarea soarelui, de in si de canepa sunt surse bune de vitamine din complexul B.

Sursa: top10homeremedies.com
Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.05 din 5 - 11 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vitamina b

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre boli de inima

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cancer

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre complexul de vitamine b

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0