Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

Ce alimente ne fac fericiti

Ce alimente ne fac fericiti
Ce alimente ne fac fericiti

Cercetatorii au aratat ca anumite alimente ne pot influenta starea de spirit. De exemplu, alimentele pe care le mancam la micul dejun determina modul in care ne vom simti pe durata intregii zile. Cu cat masa este mai bogata in grasimi si carbohidrati procesati, cu atat e mai probabil sa ne simtim obositi, somnorosi, fara chef de munca.


Obiceiurile noastre alimentare au un efect remarcabil asupra starii de bine. Ce alimente ne fac fericiti?

In topul listei se afla bananele, care datorita continutului ridicat de triptofan, aminoacid pe care corpul il transforma in serotonina, imbunatatesc de spirit.

Un alt aliment care nu trebuie sa ne lipseasca din dieta este avocado, despre care nutritionistii afirma ca reduce colesterolul, previne diabetul si tine la distanta bolile de inima. Are in compozitie un aminoacid numit tirozina, cu efect antistres.

Si ciocolata neagra are efecte benefice asupra sistemului nervos si a functiilor cognitive. "Ciocolata ne dinamizeaza datorita prezentei unor substante stimulatoare, cum sunt cafeina, teofilina (in cantitate mai mica decat in cafea si ceai) si mai ales teobromina, stimulent mai usor decat cafeina, dar care actioneaza mai mult timp", explica Laurence Grezaud, in cartea "Alimentele care aduc fericire".

Sardinele contin omega 3 care regleaza tensiunea arteriala. Studiile realizate pana acum sustin in totalitate rolul benefic al acestui aliment in a ne face mai fericiti.

 "Elementul activ este DHA, principalul omega 3 existent in tesuturile nervoase. Daca acesta lipseste, se impiedica eliberarea neurotransmitatorilor (dopamina, serotonina, noradrenalina) si se modifica transmiterea semnalului nervos. Cu alte cuvinte, creierul are mai putini neurotransmitatori, ceea ce afecteaza negativ bucuria noastra de a trai", precizeaza autorea cartii.

Sofranul este divinizat de catre sefii marilor resturante ale lumii, pentru aromele delicioase pe care le confera bucatelor (de la exoticele risotto-uri si pana la cele mai sofisticate deserturi).

De asemenea, este cunoscut pentru multiplele beneficii pe care le aduce organismului uman in diverse afectiuni (stimularea memoriei si a proceselor cognitive, intarirea sistemului imunitar, protectia inimii, a sistemului digestiv, a sistemului respirator, protectia vaselor de sange, a pielii, a parului, anticancerigen etc.).

Sursa: Agerpres



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 2.29 din 5 - 7 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre fericire

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre serotonina

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre banane

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ciocolata neagra

Spune-ne opinia ta despre "Ce alimente ne fac fericiti"



1 + 4 =

Cele mai citite articole

Toxinele acumulate in organism ne impiedica sa slabim, accelereaza imbatranirea pielii, produc ...
Chiar daca trupul nostru este limitat ca spatiu, resursele pe care acesta le depoziteaza sunt ...
Kilograme in exces? Probleme cu digestia? Cercetarile efectuate de-a lungul timpului au demonstrat ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Deosebit materialul. Reflecta o realitate pe care putini o pot folosii!
Mai mult de 100 de grame de fructe uscate, nuci, alune și alti samburi uleiosi ori seminte ...

Horoscop zilnic




Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

Afla 25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit

Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton