Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce bauturi sa eviti cand esti la dieta

Ce bauturi sa eviti cand esti la dieta
Cand vine vorba de dieta, multe dintre noi ne concentram numai asupra mancarii si pierdem din vedere caloriile ascunse in bauturile pe care le consumam. Cheia unei diete de succes este sa trecem in revista tot ce mancam si bem, fara a uita nimic.


Taie de pe lista sucurile dulci
Multe bauturi racoritoare contin sirop de porumb bogat in fructoza ceea ce inseamna ca sunt pline de calorii, dar au foarte putini nutrienti. Acest tip de indulcitor a fost legat de aparitia diabetului si contribuie la riscul de obezitate. Bauturile racoritoare aduc cam 8% din numarul toal de calorii, asa ca gandeste-te de doua ori inainte de a scoate o sticla de suc din frigider.
Daca bei chiar si numai un suc pe zi poti lua o jumatate de kilogram in greutate intr-o luna. 
Surprinzator este si ca bauturile dietetice contin inlocuitori de zahar care, de fapt, favorizeaza ingrasarea, mai mult decat cele normale. S-a demonstrat faptul ca trei bauturi dietetice pe zi duc la o crestere de 1,5 ori mai mare a IMC-ului decat cele normale. 
Spune nu sucurilor de fructe
Sucurile de fructe au beneficii in plan nutritional, dar sunt pline de calorii si nici nu te mentin satula, asa cum o fac fructele propriu-zise, de exemplu.
Un pahar de suc de portocale are aproape 120 de calorii. Daca bei unul pe zi, intr-o luna ai cu jumatate de kilogram in plus. Un pahar de suc dimineata si un covrig iti aduc la fel de multe calorii ca un cheeseburger.
Bauturile energizante
Bauturile energizante au multe calorii si un continut foarte mare de caifeina, asa ca multe tari europene le-au interzis, mai ales ca prezinta riscuri ridicate in privinta sanatatii.
Indulcitorii artificiali sunt doar o falsa speranta
S-au efectuat multe studii care au arat ca indulcitorii artificiali, din iaurt de exemplu, cresc numarul total de calorii, iar pusi in bauturile dietetice cresc riscul de diabet. Unul din motive este ca oamenii mananca mai multe calorii pentru ca simt ca au facut deja un sacrificiu. Organismul in schimb nu poate fi pacalit si, daca ii dam ceva fals, il facem sa tanjeasca dupa o sursa reala de zahar, iar insula secretata suplimentar scade glicemia.
 
 
 sursa foto: www.sxc.hu

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre bauturi dulci

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre bauturi energizante

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre indulcitori artificiali

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0