Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce beneficii au merisoarele asupra sanatatii

de Alina Ilie la 2018-02-16
Ce beneficii au merisoarele asupra sanatatii
Este cunoscut faptul ca sucul de merisoare este util pentru a combate infectiile tractului urinar, dar pe langa acest lucru, ce alte beneficii aduc organismului aceste fructe mici si rosii? Merisoarele se pot consuma sub forma de ceai, dulceata, gustare intre mese sau se pot adauga in diverse deserturi sanatoase pregatite in casa.


Merisoarele sunt bogate in antioxidanti numiti polifenoli. Polifenolii sunt o clasa importanta de nutrienti care ofera beneficii uimitoare pentru sanatate. Polifenolii specifici gasiti in compozitia acestora se numesc proantocianidine si au efect inhibitor asupra bacteriei Escherichia coli, responsabila de producerea infectiilor tractului urinar. Asadar, acestia protejeaza tesuturile prin impiedicarea atasarii bacteriei E. coli de mucoasa tractului urinar.

Proprietati antioxidante

Antioxidantii sustin o stare de sanatate buna prin eliminarea radicalilor liberi din sange, unde aceste molecule instabile dauneaza functiilor celulare. Medicii considera ca daunele provocate de radicalii liberi pot duce la diverse boli precum boli de inima, cancer si dementa.
Asadar, pentru o imunitate de fier trebuie sa includem in dieta cat mai multe alimente bogate in antioxidanti.

Cercetatorii au analizat numarul de antioxidanti din ananas, lamai, grapefruit si merisoare si au ajuns la concluzia ca merisoarele au cea mai mare cantitate.

De asemenea, alimentele antioxidante au un efect puternic asupra lipidelor din sange, protejandu-ne astfel de ateroscleroza.

Unul dintre semnele stresului oxidativ in organism este inflamatia. Goji, merisoarele si afinele au efecte antioxidante si antiinflamatoare, confera beneficii unice si de aceea sunt atat de importante pentru sanatatea noastra.

Proprietati antivirale

Fitochimicalele din merisoare si alte fructe de padure au capacitatea de a stimula imunitatea in mod natural. Una dintre cele mai studiate si importante dintre acestea fitochimice sunt flavonoidele. Flavonoidele inhiba raspandirea virusului in organism.

Proprietati antibacteriene

Un singur pahar de suc de merisoare imbunatateste considerabil nivelul de antioxidanti din sange si impiedica aderarea bacteriilor in organism. Compusii chimici din merisoare blocheaza actiunea bacteriilor si astfel se previn infectiile, precum cele renale, intestinale si gastrice.

Atunci cand exista o afectiune patologica in cavitatea bucala sunt secretate enzime numite Metaloproteinaze Matrix, care sunt asociate cu aparitia cariilor si a cancerelor bucale, iar sucul de merisoare, datorita proprietatilor sale, le indeparteaza.

Proprietati anticancer

Nu in ultimul rand, unul dintre cele mai uimitoare beneficii ale merisoarelor este aceala de a preveni cancerul. Fiind veritabile antibiotice naturale si sursa de antioxidanti, merisoarele au importante beneficii anticancer.

Extractele polifenolice au demonstrat ca inhiba cresterea si dezvoltarea cancerelor din san, colon, prostata, plamani. Combinatia unica de substante fitochimice in merisoare induce apoptoza si inhiba enzimele inflamatorii.


Sursa: greenmedinfo.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.38 din 5 - 8 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre suc de merisoare

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre infectii urinare

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre beneficii pentru sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cancer

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0