Ce beneficii iti aduce consumul de hrean
de
Elena Alina Constantinescu la 2017-06-14

Folosit atat in compozitia unor tratamente naturiste cat si la gatit, hreanul este remediul bun la toate, de la scaderea in greutate pana la remedierea problemelor respiratorii si intarirea oaselor puternice. Glucozinolati si fitochimicalele sunt responsabile pentru beneficiile plantei pentru sanatate.
Stimuleaza circulatia sangvina
Acest remediu naturist iti imbunatateste circulatia sangelui, echilibreaza tensiunea arteriala si previne formarea cheagurilor de sange. Potasiul este un nutrient esential pentru mentinerea volumului de fluid in organism. Deficitul de potasiu are ca rezultat cresterea tensiunii arteriale, ceea ce inseamna un risc crescut de aterescloroza si atac vascular cerebral.
Remediu pentru afectiunile respiratorii
Scapa de infectiile ale sinusurilor, tuse si bronsita cu un amestec format din o lingura de hrean dat pe razatoare cu o lingura de miere.
Iata 6 tratamente naturiste cu hrean>>
Tine cancerul la distanta
Un studiu realizat de Universitatea din Illinois a constatat ca hreanul este o sursa bogata de glucozinolat - compusi care suprima cresterea tumorilor canceroase. Cercetatorii au remarcat ca acesta contine de 10 ori mai multi glucozinolati decat broccoli.
Alunga durerile musculare
Hreanul este cunoscut pentru ca stimuleaza fluxul sanguin, ameliorand asadar durerile musculare. In acest sens, sunt de mare ajutor compresele cu hrean ras combinat cu ulei de masline.
Previne retentia de apa din organism
Persoanele care au probleme cu retentia apei in organism ar trebui sa includa mai des hreanul in dieta. Radacina de hrean este un diuretic natural, ajutand la eliminarea excesului de apa din organism.
Poate distruge bacteriile
Hreanul a fost de asemenea folosit ca tratament pentru intoxicatii alimentare, datorita capacitatii sale de a distruge bacteriile precum Listeria, E. coli si stafilococul auriu.
Stimuleaza digestia
Considerat un stimulent gastric, incurajeaza secretia enzimelor digestive, asfel incat stomacul sa procese mai bine mancarea. Studiile au mai descoperit faptul ca poate stimula producerea de anticorpi care sustin imunitarea si ajuta la combaterea infectiilor. Prin continutul de vitamina C contribuie la fortificarea sistemului imunitar, in timp ce fitochimicalele, cum ar fi izotiocianatul, ajuta la producerea de celule albe din sange.
Foto: polishplate.com
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 3
din 5
- 4 voturi.
Comentarii articole