Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce contine carnea de mici din comert?

de Alina Ilie la 2016-05-05
Ce contine carnea de mici din comert?
Asociatia Pro Consumatori (APC) doreste sa promoveze un stil de viata sanatos si sa atraga atentia asupra micilor din comert, bogati in sare, grasimi si aditivi alimentari.


In vederea realizarii studiului, au fost analizate 25 de sortimente de mici  fabricate/distribuite de catre: Auchan, Integra, Suraki, Cora, Galli Gallo, Agro Ardeal, Doly Com Distributie, Carrefour, Valmar, Angst, Mega Image, Pedra Meat Expres, Smithfield, Westfleisch, Lidl, Penny si Kaufland.

Aditivi alimentari utilizati in compozitia acestora:

E621 - cu totii stim ca monoglutamatul de sodiu are efecte negative pentru sanatatea noastra. Acesta provoaca reactii alergice, dureri de cap si de gat, ameteala, greata, diaree, etc.

E120 - carminul sau acidul carminic poate produce hiperactivitate si deficiente de concentrare, rinite, astm, eruptii cutanate.

E252 - si nitratul de potasiu este periculos pentru sanatate, poate genera alergii, dereglari hormonale, tulburari hepatice, boli intestinale si ale ficatului, etc.

E262 - acetatul de sodiu se foloseste ca acidifiant fiind sarea de sodiu a acidului acetic, un acid natural, prezent in multe fructe.

E300 - in cantitati mari, acidul ascorbic poate produce diaree, ataca smaltul dintilor si formeaza calculii la rinichi.

E301 - ascorbatul de sodiu se foloseste ca antioxidant si se gaseste in mod natural in majoritatea fructelor si legumelor.

E316 - izoacorbatul de sodiu poate genera alergii, dereglari hormonale, tulburari hepatice si cresterea nivelului de colesterol.

E325 - lactatul de sodiu este folosit pentru a creste stabilitatea antioxidantilor si pentru a preveni uscarea diferitelor produse.

E330 - acidul citric distruge smaltul dentar, favorizand aparitia cariilor dentare.

E331 - citratii de sodiu (saruri de sodiu ale acidului citric) produc efecte secundare ca greata, voma, crampe abdominale si musculare, reactii alergice, oboseala etc.

E500 - bicarbonatul de sodiu are rolul de a fragezi carnea.

Aroma de fum - produs obtinut prin fractionarea si purificarea unui condensat de fum care produce condensate de fum primare, fractii primare de gudron si/sau arome de fum derivate.

Sursa: apc-romania.ro
Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mici

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre aditivi alimentari

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre monoglutamat de sodiu

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0