Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

Ce contine mustarul din comert

Ce contine mustarul din comert
Ce contine mustarul din comert

Asociatia Pro Consumatori (APC) realizat un studiu privind continutul si calitatea mustarului din comert si potentialele efecte asupra sanatatii consumatorilor.


Astfel, in urma analizarii a 34 de tipuri de mustar s-au identificat 9 aditivi alimentari: acid citric, benzoat de sodiu, sorbat de potasiu, acesulfam de potasiu, guma de xantan, guma de guar, arome, disulfit de potasiu, si tartrazina.

Arome – termenul se refera la produsele care nu sunt destinate consumului sub aceasta forma si care sunt adaugate produselor alimentare pentru a le da sau modifica mirosul si/sau gustul.

E102 – tartrazina este un colorant sintetic raspunzator de agravarea astmului, de producerea de iritatii la nivelul pielii si de distrugerea ADN-ului.

E202 – sorbat de potasiu - este un aditiv ce irita pielea, ochii si mucoasele.

E211 – specialistii spun ca benzoatul de sodiu poate duce la aparitia alergiilor.

E224 – disulfit de potasiu poate provoca probleme respiratorii.

E330 – acidul citric distruge smaltul dentar, favorizand aparitia cariilor dentare.

E412 – guma de guar este un agent de ingrosare. Poate provoca alergii.

E415 – guma de xantan poate provoca balonare, flatulenta, diaree, crampe abdominale si scaderea glicemiei.

E950 – acesulfam de potasiu este un indulcitor sintetic care are o putere de indulcire de 200 de ori mai mare decat zaharul, lipsit de calorii si asupra caruia exista suspiciuni privind declansarea unor afectiuni identice cu ale aspartamului.

"Consumatorii se asteapta ca eticheta sa reflecte cu exactitate continutul si calitatea produsului, lucru care nu se intampla in cele mai multe situatii. Inlocuirea fainii de mustar cu faina de grau nu face altceva decat sa modifice aroma si gustul caracteristic dat acestui produs de catre boabele de mustar. De asemenea, folosirea aditivilor alimentari a devenit o practica obisnuita in industria alimentara. Consumatorii trebuie sa evite alimentele cu aditivi, deoarece creeaza mari probleme de sanatate pe termen lung. Acestia au numai un rol tehnologic, „acopera” calitatea scazuta a ingredientelor principale, creand perceptii false privind anumite caracteristici organoleptice, cum ar fi aspectul, prospetimea, culoarea, gustul si aroma“, a declarat conf. univ. dr. Costel Stanciu, presedintele APC.

Sursa: www.apc-romania.ro
Foto: pixabay.com



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mustar

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta

Spune-ne opinia ta despre "Ce contine mustarul din comert"



8 + 9 =

Cele mai citite articole

In meniul unui restaurant te asteapta tot felul de preparate culinare care mai de care mai ...
Vitaminele au roluri biochimice importante si astfel sunt necesare pentru functia cognitiva. ...
Cercetatorii au descoperit ca exista o legatura stransa intre problemele de sanatate ale cavitatii ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Mi-a trebuit ceva timp sa aflu ( de la un prieten, medic ) ca uscaciunea pielii de pe mainile mele ...
Slujba mea ma expunea mai des la raniri usoare, taieturi, zgarieturi. Am observat, uitandu-ma si la ...
Nu prea dadeam importanta felului cum aratau unghiile mele: casante, patate ( pete albe sub unghii ...
Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!

Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton
0