Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce contine rimelul? Atentie la aceste ingrediente periculoase!

de Viorica Ghinea la 2020-07-10
Ce contine rimelul? Atentie la aceste ingrediente periculoase!
Multe femei nici macar nu pot sa isi imagineze cum ar fi viata lor fara rimel. Din pacate, pe cat este de frumos efectul pe care il ofera acest produs genelor noastre, pe atat pot fi de nocive unele dintre ingredientele pe care le are in compozitie. Bineinteles, de aici este exclus mascara preparat din ingrediente naturiste. Citeste in continuare ce contine rimelul si ce ingrediente din compozia acestuia reprezinta o amenintare pentru sanatatea ta!


Ce contine rimelul: 4 ingrediente care iti afecteaza sanatatea



Parabenii

Principala actiune a parabenilor este de a preveni formarea bacteriilor in rimel. Dar, din pacate, acest ingredient are si efecte nefaste asupra nivelului de estrogen din organism. In plus, in urma unei cercetari, Dr. Philippa Darbre, un specialist de la Universitatea din Reading, UK, a descoperit ca in corpul persoanelor care sufereau de cancer mamar s-au gasit parabeni in concentratii mari.

De luat in considerare ca acest ingredient controversat nu se gaseste doar pe lista de ingrediente a produselor beauty, ci si a celor din domeniul farmaceutic si alimentar.


2. Pudra de aluminiu

Pudra de aluminiu, utilizata pe post de colorant, este neurotoxina considerata chiar mai periculoasa decat mercurul. Mai multe cercetari au facut legatura intre acest ingredient nociv si modificarile care au avut loc in corp la nivelul proceselor metabolice ale sistemului nervos, dar si ale altor tesuturi.


3. Propilen glicol

Ce mai contine rimelul? Propilen glicol, un ingredient ce a fost declarat sigur pentru sanatate de catre FDA (Administratia pentru Alimente si Medicamente). Dar totusi nu poate fi trecut cu vederea faptul ca provoaca iritatii oculare, in special in cazul persoanelor mai sensibile, care se pot confrunta cu dermatita de contact. Potrivit dermapproved.com, aceasta reactie alergica se manifesta prin inrosire, inflamatii, mancarimi si dureri usoare. In cazuri severe, pot sa apara basici dureroase care sa se intinda si in alte zone ale corpului. Daca te confrunti cu acestea, intrerupe imediat folosirea produsului respectiv.


4. Retinol acetat

Retinol acetat a fost declarat periculos de catre EWG (Environmental Working Group), o organizatie americana nonprofit, pentru ca provoaca schimbari la nivel celular.  In cazuri grave poate chiar sa duca la mutatii genetice. Din fericire, folosirea acestui ingredient a fost restrictionata in industria cosmetica, insa trebuie sa verifici bine eticheta produsului pe care il folosesti.

Ca sa previi efectele neplacute ale acestor ingrediente toxice, mizeaza pe mascara bio. Dar cea mai sigura metoda pentru sanatatea ta o reprezinta prepararea unui rimel in casa dupa aceasta reteta. >>


Verifica cu atentie lista de ingrediente pentr a observa ce contine rimelul. Intr-adevar, produsele bio sunt mai scumpe, insa sanatatea este cea mai importanta, asa ca merita sa faci astfel de investitii.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.06 din 5 - 8 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre rimel

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatatea ochilor

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mascara

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0