Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce este bine sa stiti despre antioxidanti

Ce este bine sa stiti despre antioxidanti
Ce sunt antioxidantii? Antioxidantii sunt substante care protejeaza organismul de actiunea nociva a radicalilor liberi. Radicalii liberi sunt molecule care se acumuleaza in organism in primul rand ca urmare a proceselor metabolice normale (urmare a arderilor). Radicalii liberi se mai pot acumula prin poluanti (a doua cauza) si prin asimilarea de catre organism a unor medicamente (a treia cauza). Ei sunt deseori cauza principala a unor boli grave – diverse forme de cancer si alte boli degenerative, cum ar fi afectiunile degenerative ale sistemului cardiovascular. Principalele categorii de antioxidanti: - vitamine (in principal vitaminele A, C si E); - pigmenti: carotenoizii, polifenolii (flavonoizi, acizi fenolici etc.), taninii, antocianii; - enzime si cofactori; - molecule cu proprietatea de a lega metalele (antioxidanti ca albumina, feritina etc.); - minerale (in primul rand seleniu, magneziu si zinc). Surse de antioxidanti Antioxidantii pot fi obtinuti din suplimente alimentare (vitamine, extracte din plante) sau din surse naturale. Cele mai bune surse de antioxidanti sunt cele naturale, in primul rand pentru ca antioxidantii obtinuti direct din alimente sunt mai usor si complet asimilabili de catre organism, dar si datorita complexitatii surselor naturale si a posibilitatii de a le combina usor (multi dintre antioxidanti actioneaza mai eficient impreuna). Top surse de antioxidanti pe care natura ni le ofera: - pestele si soia, pentru coenzima Q10; - catina si macesele, fructele de padure, papaya, strugurii, rosiile, bananele, morcovii, pepenele galben, ceaiul verde, citricele etc. pentru pigmenti si vitamine; - legumele verzi si verdeturile, pentru vitamina C si anumite enzime; - laptisor de matca pentru enzime, minerale antioxidante si pentru proteine complexe cu rol antioxidant; germenii plantelor, mierea si usturoiul pentru enzime; - samburii de struguri (sub forma de ulei) pentru procianidina (tot un polifenol) si pentru seleniu si zinc; samburii in general (si in special cei de dovleac) si usturoiul pentru mineralele antioxidante. Consumand alimente bogate in antioxidanti, scadem riscul aparitiei/evolutiei principalelor boli grave, responsabile de marea majoritate a deceselor. Altfel spus, asigurandu-ne sursele de antioxidanti vom trai mai bine si mai mult!

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre antioxidanti

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre antioxidantii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre surse de antioxidanti

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0