Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce este cromoterapia si cum te poate ajuta?

de Sunt Fericita la 2018-08-14
Ce este cromoterapia si cum te poate ajuta?
Cromoterapia este destul de noua in Romania, insa aceasta iti poate fi de mare ajutor pentru a obtine o stare de sanatate mai buna si te va ajuta sa te binedispui!


Intr-o lume innegurata de agitatie, oboseala si stres, este nevoie de putina CULOARE… sau poate putin mai multa. De ce nu ai beneficia de terapia alternativa antistres chiar la tine acasa cu dispozitivul de cromoterapie
 
Romanii se numara printre cei mai stresati oameni la nivel european, iar rezultatul este ingrijorator: bolile asociate stresului nu mai apar prima data la 35 de ani, ci la 30. Nivelul de stres din Romania este mai mare decat in Cehia (43,6%) si Slovacia (50,6%), dar mai redus decat in Serbia (68,6%), Croatia (68,3%) sau Turcia, se arata in raport.
 
"Fiecare respondent care s-a declarat stresat a fost pus sa aleaga trei surse mari generatoare de stres. In felul acesta, studiul a identificat cauzele principale ale stresului la nivelul intregii regiuni. Este vorba despre: starea economiei, creditele, cresterea preturilor, scaderea veniturilor personale si slujba curenta", a declarat Daniel Enescu, managing partner al Daedalus Millward Brown.
 
Spre deosebire de media din regiune, romanii sunt mai putin stresati de sanatatea personala sau a celor apropiati (28%), de viata de familie (11,3%) si de siguranta personala (4,7%), dar sunt mai stresati de cresterea preturilor (47%), starea economiei (44,9%) si de credite (44,1%). Potrivit studiului Daedalus, ingrijorarea legata de credite plaseaza Romania pe locul trei in regiune, dupa Turcia si Croatia.
 
Alte surse de stres la romani sunt scaderea veniturilor personale (40,6%), slujba actuala (35,3%) si lipsa timpului pentru viata personala (22,2%).
 
Asadar, intelegem ca stresul este una dintre principalele cauze ale diferitelor afectiuni care ne otravesc corpul si spiritul, asa ca iti propunem o metoda de terapie alternativa ale carei efecte benefice au fost verificate in mii de ani: cromoterapia
 
Dispozitivul de cromoterapie te ajuta sa te relaxezi rapid si usor, cu un efect imediat asupra dispozitiei tale si asupra relatiilor cu ceilalti; cromoterapia a fost un remediu complementar folosit inca din vremea egiptenilor antici. 
 
Puterea binefacatoare a culorilor a fost subiectul multor discutii de-a lungul timpului si, desi explicatiile au fost diferite, concluzia a fost intotdeauna aceeasi: culorile au puteri tamaduitoare! 
 

Cum functioneaza dispozitivul de cromoterapie?

Dispozitivul proiecteaza lumina albastra, despre care este deja cunoscut ca are un efect calmant, de relaxare. Dispozitivul iti va invalui tavanul si peretii cu iluzia atat de placuta a intinsului neted al apei ori cu imaginea linistitoare a cerului albastru. 

cromoterapie romania
 
Pentru un efect si mai calmant, poti conecta un mp3 player sau chiar smartphone-ul folosind cablul audio inclus si poti asculta in timpul sesiunii de cromoterapie:
  • melodiile preferate;
  • inregistrari ale sunetelor naturii (sunetul ploii, sunetul padurilor, sunetul valurilor);
  • inregistrari cu sunetele subacvative ale balenelor, al caror efect calmant este aprobat de terapeuti. 
 
 
Dr. Edwin Babbitt mentioneaza in lucrarea sa “Principiile luminii si ale culorii” ca “raza de lumina albastra este unul dintre cele mai puternice antiseptice din lume”. 
 
Care sunt efectele luminii albastre?
  • Reduce presiunea arteriala
  • Echilibreaza ritmul respiratiei
  • Incetineste ritmul cardiac
  • Are efect antiinflamator
  • Ajuta la relaxarea muschilor
  • Calmeaza durerile de cap
  • Induce stari de liniste, echilibru interior, rabdare, fidelitate si intelegere
  • Stimuleaza chakra gatului, supranumita “punctul de putere” sau “cel mai important centru al corpului”, fiind centrul asociat comunicarii si expresivitatii. 
 
Traim in vremuri cand 60% din populatie este stresata, 39% nu recunoaste si abia 1% dintre contemporani sunt cei care chiar nu sunt stresati. Stresul, insa, este una dintre cauzele principale pentru:
  • insomnii;
  • boli ale aparatului digestiv (ulcer, litiaza biliara, crize biliare, dereglari ale tranzitului intestinal etc);
  • afectiuni psihice (depresie, anxietate, nervozitate, atacuri de panica, delir etc);
  • boli cardiovasculare;
  • migrene;
  • diabet;
  • boli ale sistemului reproducator.
 
Alaturi de un stil de viata nesanatos, un regim alimentar incorect si lipsa activitatii fizice, stresul poate duce la afectiuni foarte grave. Lupta impotriva stresului se poate finaliza cu o victorie daca te preocupi din timp de buna functionarea organismului tau si, mai ales, a psihicului tau. 
 
Cromoterapia este una dintre cele mai placute modalitati de a alunga efectele stresului din corpul tau! 

cromoterapie
 
De ce sa optezi pentru dispozitivul de cromoterapie?
  • Pentru ca este compact si il poti folosi acasa sau la serviciu;
  • Pentru ca in zilele in care oboseala te ajunge si crezi ca nu ai timp pentru cromoterapie, il poti folosi chiar si in baie, fiind rezistent la apa: cat stai in cada, aparatul proiecteaza lumina albastra, linistitoare, asa incat sa te poti calma “intre timp”, intre sarcinile casnice, intalnirile cu prietenii si serviciu;
  • Fiind un mijloc de terapie noninvaziva antistres, poate fi folosit si in spatii comune, si in timpul altor activitati;
  • Are si difuzor, deci poate fi conectat la o sursa de muzica, pentru un moment cat mai complet si mai eficient de relaxare;
  • Te scuteste de drumul pana la terapeut si iti permite sa investesti altfel timpul pe care l-ai pierde in trafic. 

Da click AICI pentru detalii complete!
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre stres

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0