Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

Ce ingrediente se ascund in biscuitii cu crema de pe piata

Ce ingrediente se ascund in biscuitii cu crema de pe piata
Ce ingrediente se ascund in biscuitii cu crema de pe piata

Asociatia pentru Protectia Consumatorilor din Romania (APC Romania) a realizat in luna octombrie un studiu de piata privind biscutii cu crema. Scopul este de a atrage atentia in ceea ce priveste continutul bogatat de zahar, grasimi vegetale si aditivi alimentari.


Au fost analizate 22 de sortimente de biscuiti cu crema din supermarketuri, iar rezultatele sunt ingrijoratoare. Studiul trage un semnal de alarma asupra pericolelor pe care zaharul adaugat in alimentele destinate copiilor il are asupra sanatatii acestora.

Ingredientele regasite in compozitia biscuitilor sunt urmatoarele: faina de grau, zahar, zahar invertit, sirop de glucoza si fructoza, amidon din grau, rom, frisca, pasta de alune, ciocolata neagra, cacao, agenti de afanare, emulsifianti, conservanti, acidifianti, apa, amidon din porumb, sare iodata, gluten din orz, arahide, lapte praf demineralizat.

Efectele zaharului in alimentatia copiilor:

Dereglarea metabolismului: zaharul reprezinta cauza numarul unu in aparitia cariilor.

Obezitatea: consumate in exces, dulciurile pot afecta sistemul hormonal, ducand la cresterea apetitului si marirea tesutului adipos.

Diabetul: consumul de produse zaharoase este cel mai mare inamic al pancreasului care cu timpul, epuizat de efortul de a metaboliza cantitati mari de zaharoza, incepe sa nu mai functioneze la parametrii normali.

In cele 22 de produse analizate s-au identificat 15 aditivi alimentari, dupa cum urmeaza: bicarbonat de amoniu (E503), bicarbonat desodiu (E500), carbonat acid de sodiu (E500ii), carbonat acid de amoniu (E503ii), pirofosfat acid de sodiu (E450), carbonat de potasiu (E501i), metabisulfit de sodiu (E223), acid citric (E330), acid malic (E296), difosfat disodic (E450i), sorbat de potasiu (E202), glicerol (E422), mono si digliceride (E471), amestec de esteri (E472), etilvanilina.

In cazul unui consum constant si pe termen lung, prezinta un risc de aparitie a afectiunilor cardiovasculare, renale sau ale aparatului digestiv.

„Consumul excesiv de zahar si grasimi dauneaza grav sanatatii. Este mesajul pe care il auzim de cativa ani, insa foarte putini dintre noi il inteleg, deoarece nu au cunostinte elementare de nutritie. Din pacate, nici societatea romaneasca nu ofera suficiente campanii de informare si educare bazate pe informatii clare si pe intelesul consumatorului obisnuit. Biscuitii cu crema fiind un produs cu indice glicemic ridicat, cu o valoare energetica mare, ce variaza intre 417 kcal si 485 kcal per 100 grame produs, dezechilibrati din punct de vedere nutritional prin continutul ridicat de acizi grasi saturati, care variaza intre 9,9 grame si 11,30 grame per 100 grame produs, totodata, avand si un continut ridicat de zahar adaugat, adica intre 5 si 8 lingurite de zahar la 100 grame produs, fac ca acest tip de produs sa fie exclus de la consumul de catre copii si persoane cu afectiuni cardiovasculare, diabet si boli metabolice.” a precizat conf. univ. dr. Costel Stanciu, presedinte APC Romania.

Foarte important este sa cititi etichetele produselor, pentru a studia continutul lor de zahar.

Foto: pixabay.com



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 2.79 din 5 - 7 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre obezitate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre diabet

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre zahar

Spune-ne opinia ta despre "Ce ingrediente se ascund in biscuitii cu crema de pe piata"

Pentru a putea comenta trebuie sa fiti de acord cu Termeni si conditiile site-ului.


2 + 5 =

Cele mai citite articole

Viata ne aduce pe toti in momente in care simtim ca nu mai putem sa ne ridicam de jos, ca nu mai ...
Un studiu demonstreaza ce se intampla atunci cand mai multe antibiotice sunt combinate, iar anumite ...
Cele mai importante beneficii ale ceaiului de lavanda includ relaxarea corpului, reducerea ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Vreu un regim care nu mi se face foame nici pofta de dulce si care sa ma ...
Cea mai buna apa este borsec apă minerală
Am preparat rulada. Este excelenta! Nu este nici foarte dulce, din contra este un dulce racoritor. ...
Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

17 tratamente de infrumusetare ieftine si eficiente

Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!

Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0