Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce le spun cardiologii prietenilor lor

Ce le spun cardiologii prietenilor lor
Exista ceva mai grozav pe lumea asta decat sa fii prietena cu o creatoare de moda sau cu o nutritionista? Da, sa fii prietena cu un cardiolog. Sfaturile de sanatate pe care expertii le dau celor apropiati lor ii pot ajuta pe acestia sa previna problemele cu inima si sa straiasca mai mult.


"Las-o mai moale cu sportul "
Multe femei vor sa fie in forma, ceea ce este un lucru bun. Dar noile cercetari arata ca, daca alergi intre 30 si 40 de kilometri pe saptamana, iti imbatranesti inima. Sportul excesiv practicat in mod regulat tensioneaza muschiul inimii, cauzand mici rupturi, des intalnite in cazul atletilor de performanta. Adevarul trist este ca ajungi astfel in aceeasi barca cu lenesele care nu fac niciodata nimic.
"Nu mai folosi anticonceptionale dupa varsta de 40 de ani"
Pe masura ce imbatranesti. Trebuie sa fii atenta la modul in care estrogenul poate sa-ti afecetze inima. Multe femei nu se gandesc la modurile de contraceptie, la faptul ca pilulele anticonceptionale pot duce la atac cerebral sau infarct la femeile ce se apropie de 40 de ani. Odata ce renunti la pilule, hormonii se regleaza rapid si riscurile scad in aproape sase saptamani.
"Fa-ti bagajele: ai nevoie de o vacanta"
Daca ai o viata foarte agitata si crezi ca nu ai nimic, du-te la medic si verifica-ti inima. Daca nu-ti aloci timp pentru a-ti reincarca bateriile, cortizolul, hormonul stresului, atrage riscul in curtea ta. Daca muncesti peste 11 ore pe zi, iti cresti riscul problemelor de inima cu 67%.
"Orice bautura acidulata este periculoasa"
Chiar si un pahar pe zi este periculos, caci, de obicei, un suc obisnuit contine cam 14 linguri de zahar care este imediat absorbit de organism.
"Gandeste-te de doua ori inainte de a organiza petreceri surpriza"
Se prea poate ca fericita sarbatorita sa fie atat de surpinsa, incat sa ajunga direct la Urgente. Si asta pentru ca multe femei sufera de sindromul inimii frante, des intalnit la multe femei. “Sindromul de inima franta”, al carui nume stiintific este „cardiomiopatia Takotsubo” se produce ca rezultat al stresului fizic si emotional intens. Aceasta este o insuficienta cardiaca temporala. Simptomele sale sunt identice cu cele ale unui atac de cord (apasare in capul pieptului, respiratie sacadata). 
"Incearca sa nu te trezesti inainte de 5 a.m."
Ceasul intern ni se reseteaza in fiecare dimineata la aproximativ 5 a.m. Daca te trezesti inainte de asta, hormonul stresului urca alarmant. Acesta este si unul din motivele pentru care majoritatea infarcturilor apar intre 3 si 4 a.m. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatatea inimii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cardiolog

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre femei

Cele mai citite articole

Rodia este un fruct delicios si nutritiv cu o istorie bogata si origini stravechi. Desi poate parea ...
Dincolo de aroma sa reconfortanta si gustul placut, ceaiul verde a fost asociat cu multiple ...
Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0