Ce mancam in Postul Sfintei Marii
de
Elena Alina Constantinescu la 2016-08-02

Postul Adormirii Maicii Domnului incepe de obicei pe 1 august si are o durata de doua saptamani (se incheie pe 15 august).
Persoanele care tin post trebuie sa aleaga produse cat mai simple, cat mai putin procesate. Cu cat un produs este complex din punct de vedere al procesarii industriale, cu atat este mai bogat din punct de vedere caloric.
In perioada Postului Adormirii Maicii Domnului, cele mai simple preparate sunt supele si salatele.
Consumul de legume aduce o contributie substantiala de vitamina C, prin urmare consuma cat mai des salate de varza alba si rosie, conopida, rosii, ardei, morcovi, telina. Daca nu ai timp sa prepari mancaruri sofisticate, te invit sa incerci aceasta salata de naut cu patrunjel care se prepara in cateva minute.
Salata de fasole verde cu tarhon sau salata cu sfecla rosie sunt excelente pentru pranz sau cina. Nu necesita mult timp de preparare si sunt extrem de gustoase.
Supele sau ciorbele de legume sunt usor digerabile si au putine calorii. Daca iti plac supele creme, atunci cu siguranta vei aprecia reteta noastra de supa crema de morcovi cu usturoi si chimen.
De asemenea, supa de linte este foarte bogata in proteine si minerale. La fel de buna este si supa de rosii cu busuioc.
Simplu de pregatit, gogosile sunt pe placul intregii familii.
Merele sunt preferatele mele atunci cand vine vorba despre prepararea deserturilor cu fructe. Urmatorul desert te va cuceri prin simplitate si prin aromele deosebite. Iti propunem o reteta de mere coapte cu nuca si scortioara, un preparat gustos, care se gateste rapid.
Nu in ultimul rand, in perioada postului este foarte importanta hidratarea: bea cat mai multe ceaiuri, limonade si sucuri naturale. Ai incercat limonada cu ghimbir si menta?
Foto: pixabay.com
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 3.71
din 5
- 7 voturi.
Comentarii articole