Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

Ce mancam in Postul Sfintei Marii

Ce mancam in Postul Sfintei Marii
Ce mancam in Postul Sfintei Marii
Retete culinareVegetarian

Postul Adormirii Maicii Domnului incepe de obicei pe 1 august si are o durata de doua saptamani (se incheie pe 15 august).


In post este important sa avem un regim alimentar echilibrat, care sa furnizeze organismului toti nutrientii de care are nevoie pentru a functiona corespunzator.

Persoanele care tin post trebuie sa aleaga produse cat mai simple, cat mai putin procesate. Cu cat un produs este complex din punct de vedere al procesarii industriale, cu atat este mai bogat din punct de vedere caloric.

In perioada Postului Adormirii Maicii Domnului, cele mai simple preparate sunt supele si salatele.

Consumul de legume aduce o contributie substantiala de vitamina C, prin urmare consuma cat mai des salate de varza alba si rosie, conopida, rosii, ardei, morcovi, telina. Daca nu ai timp sa prepari mancaruri sofisticate, te invit sa incerci aceasta salata de naut cu patrunjel care se prepara in cateva minute.

Salata de fasole verde cu tarhon sau salata cu sfecla rosie sunt excelente pentru pranz sau cina. Nu necesita mult timp de preparare si sunt extrem de gustoase.

Supele sau ciorbele de legume sunt usor digerabile si au putine calorii. Daca iti plac supele creme, atunci cu siguranta vei aprecia reteta noastra de supa crema de morcovi cu usturoi si chimen.

De asemenea, supa de linte este foarte bogata in proteine si minerale. La fel de buna este si supa de rosii cu busuioc.

Simplu de pregatit, gogosile sunt pe placul intregii familii.

Merele sunt preferatele mele atunci cand vine vorba despre prepararea deserturilor cu fructe. Urmatorul desert te va cuceri prin simplitate si prin aromele deosebite. Iti propunem o reteta de mere coapte cu nuca si scortioara, un preparat gustos, care se gateste rapid.

Nu in ultimul rand, in perioada postului este foarte importanta hidratarea: bea cat mai multe ceaiuri, limonade si sucuri naturale. Ai incercat limonada cu ghimbir si menta?

Foto: pixabay.com


Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.13 din 5 - 4 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre retete de post

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mancare de post

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre salata

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre supa

Spune-ne opinia ta despre "Ce mancam in Postul Sfintei Marii"



3 - 1 =

Cele mai citite articole

Magneziul este responsabil pentru numeroase procese biologice. Este al patrulea mineral din punct ...
Cresterea in greutate favorizeaza acumularea depozitelor de grasime in organism. Acestea pot afecta ...
Tratamentele pe baza de ulei de argan, de ricin, de cocos si de migdale hidrateaza scalpul, reduc ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Cred ca gresiti cind includeti in Ce sa mananci ca sa eviti hipotiroidismul? punctul 2."Legume ...
Cizmele de cauciuc sunt foarte bune pentru zilele ploioase, dar o alternativa foarte buna sunt si ...

Horoscop zilnic




Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

Afla 25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit

Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton