Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

Ce mancam in sezonul rece pentru a tine departe raceala si gripa

Ce mancam in sezonul rece pentru a tine departe raceala si gripa
Ce mancam in sezonul rece pentru a tine departe raceala si gripa

O alimentatie sanatoasa, bogata in nutrientii necesari, creste rezistenta organismului la imbolnaviri. Iata ce trebuie sa consumam in sezonul rece...


Dieta sanatoasa si echilibrata are un efect major asupra sistemului imunitar, orice dezechilibre nutritionale ducand la probleme de sanatate.

Supele si ciorbele sunt o alegere excelenta pentru pranz sau cina deoarece furnizeaza caldura organismului, iar pe de alta parte, il hidrateaza. Legumele pe care le contin (ceapa, pastarnac, morcovi, etc) sunt o sursa de energie in sezonul rece.

De asemenea, foarte important este sa includem in alimentatie si condimente precum cuisoare, scortisoara, sofran, turmeric deoarece contribuie la cresterea temperaturii corporale.

Se spune ca este mult mai usor sa previi, decat sa vindeci. Datorita proprietatilor curative, ceaiurile din plante medicinale trateaza si vindeca numeroase afectiuni precum bronsita, tuse seaca, etc. Busuiocul, musetelul, galbenelele, sunatoarea ne ajuta la mentinerea unei stari de sanatate optime datorita calitatilor terapeutice extraordinare.

Pentru protejarea sistemului imunitar, in sezonul rece specialistii recomanda consumul fructelor si legumelor. Acestea sunt bogate in vitamina C si contribuie la o stare de sanatate mai buna.

De asemenea, din dieta nu trebuie sa lipseasa produsele lactate. Sunt o sursa de energie si potenteaza funtionarea sistemului imunitar.

Pestele (macrou, hering, somon, cod, ton si sardina) este o sursa acizi grasi omega 3 care asigura apararea organismului in fata virusurilor, bacteriilor, fungilor.

Mai mult decat atat, alimentele bogate in proteine (fasolea, mazarea, soia si lintea, ciupercile) ajuta la intarirea sistemului imunitar in lupta cu factorii patogeni.

Nucile si semintele reprezinta o sursa excelenta de proteine, fosfor, magneziu, potasiu, zinc, calciu. Consumate cu moderatie, reduc riscul de obezitate, diabet, boli de inima.

Sursa: Agerpres
Foto: pixabay.com



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.73 din 5 - 15 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre supe

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre condimente

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre fructe

Spune-ne opinia ta despre "Ce mancam in sezonul rece pentru a tine departe raceala si gripa"



4 - 3 =

Cele mai citite articole

Femeile viseaza inca din copilarie la o nunta si la un sot ca in povesti, insa viata ofera lectii ...
Cu toate ca am avansat tehnologic foarte mult in ultimele decenii, inca stim foarte putine lucruri ...
Rolul acestui test psihologic este de a te ajuta sa descoperi ce se afla in latura ascunsa a ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Se stie ca un nivel scăzut de testosteron la bărbați este asociat cu ...
Îmi doresc dar nu cred că voi reusi cu vânzarea acestor ...
CUPTOR CU MICROUNDE. UNDE TRAITI FRATILOR. CUPTORUL CU MICROUNDE = MOARTE CURATA. RUSI DIN 1976 NU ...
Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!

Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton
0