Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

Ce mancam in sezonul rece pentru a tine departe raceala si gripa

Ce mancam in sezonul rece pentru a tine departe raceala si gripa
Ce mancam in sezonul rece pentru a tine departe raceala si gripa

O alimentatie sanatoasa, bogata in nutrientii necesari, creste rezistenta organismului la imbolnaviri. Iata ce trebuie sa consumam in sezonul rece...


Dieta sanatoasa si echilibrata are un efect major asupra sistemului imunitar, orice dezechilibre nutritionale ducand la probleme de sanatate.

Supele si ciorbele sunt o alegere excelenta pentru pranz sau cina deoarece furnizeaza caldura organismului, iar pe de alta parte, il hidrateaza. Legumele pe care le contin (ceapa, pastarnac, morcovi, etc) sunt o sursa de energie in sezonul rece.

De asemenea, foarte important este sa includem in alimentatie si condimente precum cuisoare, scortisoara, sofran, turmeric deoarece contribuie la cresterea temperaturii corporale.

Se spune ca este mult mai usor sa previi, decat sa vindeci. Datorita proprietatilor curative, ceaiurile din plante medicinale trateaza si vindeca numeroase afectiuni precum bronsita, tuse seaca, etc. Busuiocul, musetelul, galbenelele, sunatoarea ne ajuta la mentinerea unei stari de sanatate optime datorita calitatilor terapeutice extraordinare.

Pentru protejarea sistemului imunitar, in sezonul rece specialistii recomanda consumul fructelor si legumelor. Acestea sunt bogate in vitamina C si contribuie la o stare de sanatate mai buna.

De asemenea, din dieta nu trebuie sa lipseasa produsele lactate. Sunt o sursa de energie si potenteaza funtionarea sistemului imunitar.

Pestele (macrou, hering, somon, cod, ton si sardina) este o sursa acizi grasi omega 3 care asigura apararea organismului in fata virusurilor, bacteriilor, fungilor.

Mai mult decat atat, alimentele bogate in proteine (fasolea, mazarea, soia si lintea, ciupercile) ajuta la intarirea sistemului imunitar in lupta cu factorii patogeni.

Nucile si semintele reprezinta o sursa excelenta de proteine, fosfor, magneziu, potasiu, zinc, calciu. Consumate cu moderatie, reduc riscul de obezitate, diabet, boli de inima.

Sursa: Agerpres
Foto: pixabay.com



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.73 din 5 - 15 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre supe

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre condimente

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre fructe

Spune-ne opinia ta despre "Ce mancam in sezonul rece pentru a tine departe raceala si gripa"



3 + 7 =

Cele mai citite articole

Oricat ar fi de frumos sezonul estival, trebuie sa recunoastem ca are si dezavantajele lui. Si unul ...
Atunci cand sistemul digestiv nu functioneaza corect, simti permanent senzatia de oboseala. Nu te ...
Vara 2017 aduce schimbari interesante pe plan sentimental pentru toate semnele zodiacale. Oare te ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Consider ca toate zodiile au partea lor de inteligenta, si ca difera intre ele prin anumite ...
Sigur! Si ascendentul iti influenteaza personalitatea si capacitatile intelectuale, dar isi face ...

Horoscop zilnic




Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

Afla 25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit

Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton