Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

Ce mancam pentru a ne imbunatati vederea

Ce mancam pentru a ne imbunatati vederea
Ce mancam pentru a ne imbunatati vederea

Sanatatea ochilor depinde de calitatea alimentelor pe care le consumam. Unele substante continute de alimentele sanatoase (legume, fructe, peste gras) pot incetini imbatranirea tesuturilor.


Ouale, lactatele, morcovii, rosiile, legumele cu frunze verzi contin vitamina A, care este indispensabila pentru vedere.

De asemenea, din alimentatie nu trebuie sa lipseasca vitamina C, care reduce riscul dezvoltarii problemelor oculare (cataracta si degenerescenta maculara). Citricele, fructele kiwi, ardeii, conopida si broccoli sunt surse excelente de vitamina C.

Alti nutrienti care protejeaza retina sunt luteina si zeaxantina (din morcovi, porumb, ardei, citrice, spanac, varza). Salata verde, urzicile, stevia, spanacul, loboda sau leurda tonifica intregul organism si ajuta la imbunatatirea vederii pe timp de noapte, datorita continutului mare de compusi flavonoizi.

Pestele gras, uleiul de rapita, nucile contin acizi grasi omega 3 cunoscuti mai ales pentru efectele lor pozitive asupra retinei.
Somonul si sardinele au o  cantitate mai mare de grasimi sanatoase. Acizii grasi omega 3 protejeaza vasele de sange care inconjoara globul ocular, contribuind la cresterea acuitatii vizuale.

Zincul (din scoici si stridii) si vitamina E (din uleiul de floarea soarelui, nuci, galbenusul de ou) sporesc acuitatea vizuala.

Sursa: Agerpres
Foto: pixabay.com



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.39 din 5 - 14 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre imbunatatirea vederii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre fructe

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre legume

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre alimentatie sanatoasa

Spune-ne opinia ta despre "Ce mancam pentru a ne imbunatati vederea"



2 + 8 =

Cele mai citite articole

Se zice ca “un mar pe zi tine medicul departe” si daca tinem cont de beneficiile pe care merele le ...
Anul 2018 a rasfatat cinefilii cu filme de Oscar si blockbustere, iar aceasta vara promite sa aduca ...
O piele mai tanara mentinuta pana la o varsta inaintata este visul oricarei femei. Poti invinge ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Offf, de ce scriu unii articole, daca nu cunosc clar unele notiuni? La inceputul articolului ...
Rochie neagra cu sclipici,la baza gatului tot înconjurul gatului,banda aurie .Cu pantofi ...
Va rog nu ne mai trimiteți rețeta de humus pe telefon ma deranjează. ...
Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

17 tratamente de infrumusetare ieftine si eficiente

Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!

Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton
0