Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce-nseamna sa fii fata in Afganistan

Ce-nseamna sa fii fata in Afganistan
Zeci de copile afgane au avut nevoie de ingrijiri medicale in ultimele doua saptamani, informeaza CNN. Cauza: atac cu substante chimice produs de talibanii care se opun scolarizarii fetelor.


Politia din nordul Afganistanului a declarat ca 160 de fete au fost internate in spitalul din zona dupa ce s-au simtit rau, presupunerea fiind ca au fost otravite de talibani. Este al treilea atac de acest tip in mai putin de trei saptamani.
Fetele se plang de dureri de cap, ameteala si stari de voma, insa niciuna nu s-a confruntat cu urmari foarte grave, asa ca au plecat acasa destul de repede. Autoritatile cred ca, in salile de clasa, cei care militeaza impotriva scolarizarii fetelor au raspandit o substanta chimica.
Saptamana trecuta, peste 120 de fete si trei cadre didactice au fost internate in spital din aceleasi motive. Talibanii neaga insa implicarea in atacul de la sfarsitul lunii in curs.
Talibanii au declarat deschis ca sunt impotriva scolarizarii fetelor si au cerut in repetate randuri sa se inchida scolile din nordul Afganistanului. Membrii conservatoi ai guvernului s-au declarat si ei de aceeasi parere.
Conform BBC, unii oficiali au atribuit atacurile isteriei in masa in randul fetelor, remarcand faptul ca putine dintre ele au manifestat simptome pe termen lung. Altii recunosc insa ca nu poate fi vorba numai de intunecarea mintii femeiesti.
Nu este prima oara cand elevele afgane sunt tinte ale atacurilor extremistilor. In 2009, sute de fete au avut nevoie de ingrijiri medicale in provincia Kapisa din estul tarii. In 2010, peste 30 de copile au suferit din cauza otravirii cu o substanta necunoscuta. Ultimul atac a survenit la o saptamana dupa ce Barack Obama, presedintele SUA, a semnat un plan de retragere a trupelor americane pana la finalul anului 2014.
In timpul regimului taliban dintre 1996 si 2001, multor fete afgane le-a fost interzis sa mearga la scoala. Scolile au fost timid redeschise dupa inlaturarea regimului de trupele conduse de americani, in 2001. In orice caz, observatorii spun ca abuzurile asupra femeilor raman un lucru obisnuit in era post-talibana si este acceptat de famiile conservatoare si traditionaliste, unde femeilor li se interzice educatia si, adeseori, sunt supuse violentei domestice.
Ministrul Educatiei din Afganistan, Dr. Farooq Wardak, a declarat in ianuarie 2011, in cadrul Forumului Mondial pentru Educatie de la Londra, ca talibanii nu se mai opun alfabetizarii fetelor, dar grupul nu a confirmat niciodata acest punct de vedere.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
7 Secrete japoneze pentru dezvoltare personala


Vrei sa schimbi in bine un aspect din viata ta Vrei sa te dezvolti in plan personal Vrei sa cresti ranadamentul echipei pe care o conduci Totul e posibil acum Foloseste disciplina japoneza Kaizen Principiile ei extrapolate in absolut toate domeniile vietii te ajuta sa te organizezi mai bine sa-ti planifici anumite activitati sa incluzi...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre fata

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre afganistan

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre scoala

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre atac

Cele mai citite articole

Dincolo de aroma sa reconfortanta si gustul placut, ceaiul verde a fost asociat cu multiple ...
Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0