Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

Ce nu stii despre patrunjel

Ce nu stii despre patrunjel
Ce nu stii despre patrunjel

Patrunjelul face parte din familia radacinoaselor si este o planta care nu lipseste din gradina. Sunt cultivate doua soiuri: unul cu frunze crete care este folosit adesea ca decor pentru mancarea din restaurante si cel de-al doilea cu frunze plate, denumit si italian, care se aseamana cu coriandrul.


Patrunjelul este o sursa buna de vitamine (vitamina A, vitamina C), minerale (calciu, magneziu, zinc, potasiu), fibre, uleiuri volatile si flavonoide. Frunzele de patrunjel poate fi folosite atat prospete cat si uscate. Adaugat in salate, supe, ciorbe, tocanite ofera un plus de culoare si o aroma deosebita.
Spre exemplu, salata de patrunjel cu frunze si radacina, cu morcovi, telina, marar, ulei de masline si zeama de lamaie este un preparat consistent, o alegere ideala pentru pranz sau cina.
Pe plan intern, radacina de patrunjel este folosita pentru tulburari digestive, probleme ale tractului urinar si bronsita. Medicii recomanda planta si pentru reumatism sau pietre la rinichi, informeaza digherbs.com.
De asemenea, sucul este recomandat pentru infectii, dureri menstruale, alergii, dar si pentru scaderea tensiunii arteriale.
Contine multe vitamine si minerale care ajuta la detoxifierea organismului. Mai mult, este un bun diuretic si laxativ si poate fi folosit pentru a combate flatulenta. Sa nu uitam ca intareste si oasele.
Pe plan extern, sucul de patrunjel calmeaza durerea de dinti si totodata improspateaza respiratia.
Frunzele zdrobite pot fi aplicate pe piele pentru a calma mancarimile. Sucul obtinut din frunzele plantei mai poate fi folosit pentru a calma ochii obositi si iritati.
Decoctul se obtine prin fierberea unei radacini de patrunjel in 300 ml apa. Se fierbe la foc mic timp de 10 minute. Se administreaza de 3 ori pe zi.
Pentru ca ofera stralucire parului, poate fi utilizat cu succes ca balsam de par, inlocuind produsele din comert.
Tot sucul de patrunjel are puterea de a alunga tusea si de a intari sistemul imunitar.
Precautii
Desi patrunjelul are foarte multe beneficii, nu este indicat femeilor insarcinate, putand genera contractii uterine. Nu este recomandat nici mamelor care alapteaza deoarece reduce lactatia.
Patrunjelul nu este o planta pretentioasa, prin urmare poate fi cultivata in ghiveci si tinuta in bucatarie sau pe balcon.



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre patrunjel

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre radacina de patrunjel

Spune-ne opinia ta despre "Ce nu stii despre patrunjel"



8 - 5 =

Cele mai citite articole

Aranjarea parului in sezonul estival se dovedeste de multe ori o adevarata provocare din cauza ...
Pietrele la rinichi sunt o problema de sanatate foarte frecventa. Acestea sunt formatiuni solide ...
Orice reprezentanta a sexului frumos s-a intrebat cel putin o data in viata ei ce se intampla cand ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Ceaiul de ghimbir cu lamaie este foarte bun pentru slabit.
Dupa ce ai vomat cred ca e bine sa mananci crackers paine prăjită si sa bei apa ...

Horoscop zilnic




Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

Afla 25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit

Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton