Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce poate face o mama buna

Ce poate face o mama buna
"Asa era mama in vremea copilariei mele, plina de minunatii, pe cat imi aduc aminte; si-mi aduc bine aminte, caci bratele ei m-au leganat cand ii sugeam tata cea dulce si ma alintam la sanu-i gangurind si uitandu-ma in ochii ei cu drag! si sange din sangele ei si carne din carnea ei am imprumutat, si a vorbi tot de la dansa am invatat." (Ion Creanga)


Dragostea materna are insa foarte multe moduri in care se manifesta. Freud a fost cel care a descris, prima data, din punct de vedere psihanalitic, aceasta relatie speciala intre mama si copil. El a spus ca dragostea de mama este fundamentul structurii personalitatii adultului de mai tarziu, si ca este la fel de indispensabila omului ca si aerul.
Va intrebati ce poate face o mama diferit fata de restul lumii? Cititi mai jos:
O mama nu se teme de insomnie
Copilul trebuie alaptta, apoi are febra, viseaza urata si cate altele: mamele de copii mici stiu ca nu vor mai dormi multa vreme o noapte intreaga si invata sa se odihneasca in etape de cateva ore de somn. De fapt, se schimba somnul cu totul, caci ele se pot trezi instantaneu cand copilul se intoarce de pe o parte pe alta, pentru a preveni al timp rostogolirea din pat a acestuia.
O mama aude mereu musca
Mamele au mereu urechile ciulite in directia copiilor. Si, din aceasta cauza, recunosc doar prin sunet, activitatile in care este implicat copilul. Aceasta superputere este asociata celei prin care stie mereu in ce zona ii este copilul intr-un loc de joaca supraaglomerat.
O mama este telepatica
Mamele stiu cand trebuie sa schimbe copilul, ca nu se simte bine la gradinita. Mamele intuiesc ca-i dau dintii micutului, ca a fost jignit de un partener de joaca, luandu-se dupa mimica fetei sau dupa undele emotionale care circula intre ei. Telepatia ia locul cordonului ombilical.
O mama are resurse nelimitate de energie
Mamele fac curat, hranesc copilul, fac cumparaturi, merg la serviciu, duc copilul in parc, ii citesc acestuia de seara, cos nasturii rupti si cate si mai cate. Unde mai pui, ca mamele vorbesc la telefon, incalzesc mancarea si trimit e-mail-uri, toate in acelasi timp. Nu cred ca mai e nevoie sa demonstram ca mamele au superputeri. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.88 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mama

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre copil

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre insomnie

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0