Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce poti face cu penele si fulgii de gaina

Ce poti face cu penele si fulgii de gaina
Desi penele nu sunt adesea considerate un produs secundar util al cresterii pasarilor, unii producatori cresc pasari special pentru pene. Acestea din urma sunt folosite intr-o serie de produse decorative, cum ar fi masti, accesorii de costume, ornamente si chiar cercei si flori. De asemenea, penele sunt folosite la producerea de muste artificiale pentru pescuit.


Desi o pana nu cantareste cine stie ce, avand in vedere numarul urias de pasari ucise anual (numai in SUA se consuma opt miliarde de pui), cantitatile de fulgi si de pene rezultate ca produs secundar al activitatii fermelor avicole sunt enorme.
Penele si fulgii de gaina suny alcatuiti in mare parte din keratina, proteina din care sunt formate si parul si unghiile oamenilor. Incalzite si amestecate cu alte materiale, penele dau nastere unui material plastic ce poate fi turnat la fel ca plasticul obtinut din produse petroliere. Mai departe, se pot fabrica nenumarate tipuri de produse, de la incaltari la mobila sau placi pentru circuite integrate.
Penele si fulgii de gaina pot fi macinate pana la obtinerea unei pudre asemanatoare celei de talc posibil de utilizat in industria cosmetica. 
Tot din pene s-ar putea face stratul absorbant al scutecelor de unica folosinta, inlocuindu-se cel actual obtinut din celuloza. Numai in SUA, peste 16 miliarde de scutece sunt aruncate anual, iar cantitatea anuala de pene poate inlocui cam 25% din lemnul folosit anual pentru producerea celulozei.
Se poate produce un fel de hrana din penele si fulgii supuse unui proces de trecere prin aburi fierbinti, urmat de uscare. Caldura si aburii sodrolizeaza penele intr-un produs bogat in cisteina, cu multe proteine, digerabil in procent de 60%.
Poate cel mai interesant tip de produs este cel folosit pentru curatarea substantelor poluante, in cazul deversarilor de petrol.
 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.07 din 5 - 7 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
    In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
    Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0