Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce presupune dieta raw vegana

de Alina Ilie la 2015-08-07
Ce presupune dieta raw vegana
Dieta bazata pe hrana vie sau stilul de alimentaţie cunoscut si sub denumirea "raw food", presupune consumarea alimentelor in starea lor naturala. De la bun inceput trebuie sa stii ca nu este deloc usor sa treci la acest tip de alimentatie.


Nutritionistul Lygia Alexandrescu explica faptul ca hrana vie consta in consumarea alimentelor proaspete, fara a fi gatite (sau incalzite peste temperatura de 45 grade C). Nu ne referim la produsele de origine animala, ci la legume, cereale, fructe, seminte.

Prin gatire, se pierd intre 50 si 80% din vitamine si minerale. Cand sunt incalzite la mai mult de 45 grade C, enzimele ce faciliteaza digestia sunt distruse.

"Referitor la aceasta dieta se ridica deseori urmatoarea intrebare: poate acest program alimentar sa furnizeze nutrientii necesari unei bune functionari a organismului? Raspunsul este: categoric da, cel putin pentru anumite perioade. O dieta crudivora vegana diversa, care sa includa: fructe, legume, cereale, nuci si seminte, acopera necesarul zilnic nutritiv de proteine, carbohidrati, lipide si vitamine (mai putin B12)", mai arata nutritionistul.

Painea cu seminte, spanacul, broccoli, alunele, mazarea, untul de arahide, tofu, laptele de soia si lintea sunt doar cateva exemple de surse de proteine vegetale.
 
Uleiul de masline, nucile, alunele, untul de arahide, semintele, avocado si nuca de cocos sunt surse excelente de grasimi sanatoase.

Pentru a ne pastra sanatatea sistemul osos este indicat sa consumi legume proaspete cu frunze verzi (salata verde), tofu, seminte de susan, soia, smochine si broccoli.

Din alimentatie nu trebuie sa lipseasca nici alimentele bogate in fier, precum sfecla rosie, varza rosie, ciuperci, linte, soia, mazare, prune, smochine, struguri si pepene.

Hrana vie previne diabetul, cancerul si bolile cardiovasculare, imbunatateste starea fizica si psihica, scade colesterolul. etc. Cei care urmeaza dieta raw vegan sustin ca ca mai multa energie pe parcursul zilei.

Produsele netratate termic isi pastreaza nutrientii, accelerand procesul de detoxifiere.

"In afara de faptul ca poate acoperi fara probleme pe anumite perioade de timp necesitatile nutritive ale organismului, dieta crudivora are o serie de beneficii: normalizeaza presiunea sângelui si nivelul colesterolului, curata arterele si aspectul dermal, da energie si vitalitate sexuala, digestie usoara, memorie buna si capacitate de concentrare crescuta", spune nutritionistul Lygia Alexandrescu.
 
Sursa: Agerpres
Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.06 din 5 - 9 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta raw vegan

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre hrana vie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre legume

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0