Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce proprietati terapeutice are cardamonul

de Alina Ilie la 2022-02-03
Ce proprietati terapeutice are cardamonul
Unul dintre cele mai vechi condimente din lume, cardamonul, este apreciat atat pentru valoarea sa culinara cat si cea medicinala. Are un parfum intens si unic, imbunatatind aroma oricarui fel de mancare. Cardamonul se foloseste atat la prepararea mancarurilor din carne si legume, cat si la aromarea deserturilor.


Studii recente au aratat ca acest condiment, inrudit cu ghimbirul si turmericul, este o sursa importanta de mangan, o lingura de seminte continand aproximativ 80% din necesarul zilnic recomandat pentru o persoana. Manganul din compozitia sa este important pentru functionarea normala a sistemului nervos si a creierului, scade tensiunea arteriala si joaca un rol important in absorbtia calciului si reglarea zaharului din sange.

De asemenea, ceaiul de cardamon si scortisoara este de mare folos impotriva problemelor respiratorii precum astm sau bronsita. Datorita uleiurilor continute, inhiba dezvoltarea virusilor, bacteriilor si ciupercilor. Prin continutul de vitamine, fitonutrienti si uleiuri esentiale protejeaza organismul impotriva bolilor cronice.

Este un remediu foarte eficient impotriva halitozei sau respiratiei urat mirositoare, distruge bacteriile si previne dezvoltarea cariilor dentare.

Prin continutul de flavonoizi intensifica semnificativ activitatile enzimatice, antioxidante si inhiba cresterea celulelor cancerului de colon.

Este folosit frecvent pentru afectiuni digestive, imbunatateste digestia, previne greata si varsaturile.  

Pentru imbunatatirea vederii si reducerea stresului, se amesteca o lingura de praf de cardamon cu o lingura de miere si se consuma dimineata, inainte de micul dejun.

Mai trebuie spus ca este un bun remediu in tratarea inflamatiilor si a bolilor sistemului urinar. Are proprietati antimicrobiene, fiind recunoscut ca unul din cele mai eficiente condimente care lupta impotriva infectiilor.

Nu in ultimul rand, regleaza nivelul colesterolului si imbunatateste functionarea sistemului cardiovascular. Studiile au demonstrat ca acest condiment, prin substantele continute, previne formarea cheagurilor de sange.

Cum se prepara ceaiul de cardamon?

La o lingurita de seminte zdrobite de cardamon se adauga o cana de apa fierbinte. Se lasa la infuzat 10-15 minute, apoi se serveste.


Sursa: Agerpres

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.58 din 5 - 12 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cardamon

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre condiment

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre beneficii pentru sanatate

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0