Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce puteti face cand copilul are ticuri

Ce puteti face cand copilul are ticuri
Inainte de toate este necesar sa fiti atenti si sa vedeti ce anume provoaca aceste ticuri. In ce momente sunt mai frecvente sau se intensifica. Incercati, pe cat posibil, sa inlaturati factorii care str eseaza copilul si favorizeaza aparitia ticurilor. Nu pierdeti din vedere faptul ca ticurile sunt involuntare, copilul nu le poate controla. Asa ca nu ii puteti cere sa nu le mai faca. Mai mult, cu cat va concentrati mai mult pe ele si il atentionati pe copil in privinta lor, cu atat ii va fi mai greu sa scape de ele. Ironiile, interdictiile nu fac decat sa creasca si mai mult nelinistea care se va cere descarcata. De multe ori copiii cu ticuri au parinti severi ale caror pretentii si asteptari sunt foarte mari. Pentru copil, aceasta presiune este foarte mare si ticurile apar ca modalitate de descarcare a tensiunii acumulate. Este o mare greseala sa va pedepsiti copilul pentru aceste ticuri.  Daca nu li se da prea mare atentie, ele se amelioreaza mult mai repede. Incercati sa normalizati situatia. De multe ori copilul se rusineaza pentru ca are tic. In aceasta situatie este indicat sa il linistiti si sa ii spuneti ca nu este singurul care are tic, ca mai au si alti copii (chiar daca el nu ii cunoaste) si  ca va disparea in timp. Mai mult, il puteti ruga sa fie atent cand apare mai ales si sa va comunice. Daca presiunea si pretentiile pe care le aveti de la copil sunt mari, poate ca nu ar strica sa va adaptati asteptarile la posibilitatile copilului. Toti  parintii isi doresc copii geniali, sclipitori, dar cred ca mai important este ca ei sa fie fericiti si sa aiba incredere in ei.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0