Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce sa faci cand copilul nu vrea sa stranga jucariile

Ce sa faci cand copilul nu vrea sa stranga jucariile
Copiilor nu le place sa faca ordine dupa ei, asa ca, de multe ori, dupa o repriza de joaca la maxim, camera lor va arata ca dupa un jaf. Si nu e vorba neaparat ca nu le place sau ca fac asta dinadins, ci ca nu isi dau seama ca asta trebuie sa faca: in umea lor conteaza numai sa experimenteze cat mai multe lucruri, nu isi pun problema ce se intampla dup aasta. Reactia parintilor este foarte importanta in situtiile acestea. Cearta si agresivitatea, pe langa faptul ca sunt nerecomandate, nu au nici un efect pozitiv pe lunga durata. Comunicarea si atitudinea amiabila sunt singurele solutii de rezolvare a problemei.


Problema cu stransul jucariilor se mai poate rezolva odata cu intrarea celui mic la gradinita. Acolo sunt mai multi copii, educatoarea ii invata oricum sa le stranga fiecare ce e al lui si functioneaza si puterea exemplului, dar asta nu inseamna ca gata, problema s-a rezolvat. Unii copii sunt mai receptivi, altii nu.

In fata unei camere pline cu jurarii aruncate peste tot, desi el a fost cel care s-a jucat cu ele, copilul va avea aceeasi atitudine pasiva - nu va strange. Pentru a evita discutiile interminaile si negocierile, propune-i sa le strangeti impreuna, tu o parte, el alta. Asa sarcina de a face curat i se va parea mai usoara. In timp, va ajunge sa stranga singur toate jucariile.

Un mod gresit de gestionare a problemei este aruncarea jucariilor sau indepartarea lor, fara ca cel mic sa stie, ca in exemplul urmator.

Deunazi, la gradinita, mesele erau incarcate cu jucarii noi: masinute, animale, figurine si cateva papusi. Le adusese bunica unuia dintre copii, fara acceptul lui, desigur. Dupa cum a spus chiar ea, se saturase sa stranga mereu jucarii si oricum baiatul mai avea multe acasa. Toate bune si frumoase, numai ca, la plecare, copilul a vrut sa isi ia jucariile cu el.

La 3-4 ani, orice copil e foarte atasat de jucariile sale si e destul de mic incat sa sufere dupa ele.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.56 din 5 - 9 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
    O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
    In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0