Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce sa faci daca suferi de insomnie

de Camelia Diaconu la 2020-05-08
Ce sa faci daca suferi de insomnie
Somnul are un rol hotarator in starea de sanatate a organismului, iar de multe ori, din cauza factorilor externi nu reusim sa ne odihnim in tocmai. Programul incarcat de la birou sau grijile pe care le avem zilnic pot avea un efect negativ asupra odihnei si atunci apar insomniile. Iata ce este indicat sa faci pe timpul zilei sau chiar inainte de somn pentru a te asigura ca te odihnesti corespunzator.


Activitatile pe care le ai in timpul zilei pot fi cauze daunatoare care nu te lasa sa te odihnesti in timpul noptii. Asa ca, iata care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru a te asigura ca seara adormi repede si reusesti sa te odihnesti 8 ore, atat cat specialistii ne recomanda. 
 
Consuma un mic dejun sanatos. Prima masa a zilei iti poate oferi sursa de energie de care ai nevoie pentru intreaga zi. Este recomandat sa mananci la prima ora a diminetii si datorita faptului ca organismul va avea suficient timp la dispozitie sa digere alimentele. Consuma alimente consistente, care iti pot asigura energie pentru primele ore ale diminetii.
 
De asemenea, obisnuieste-te sa te trezesti in fiecare dimineata la aceeasi ora pentru a-ti antrena corpul sa se trezeasca constant si sa functioneze in parametrii optimi.
 
Elimina produsele care ar putea tulbura somnul. Alcoolul, nicotina si cafeina sunt cateva dintre produsele care pot dauna calitatii somnului. Consumate seara, inainte de culcare, acestea te pot trezi in timpul noptii, iar dimineata organismul tau va fi obosit. Incearca sa consumi cofeina doar dimineata pentru a-ti asigura doza de energie de care ai nevoie pe parcursul zilei, evitand sa o mai consumi dupa orele amiezii, mai ales seara.
 
Nu manca inainte sa te pui la somn. Dupa fiecare masa, organismul este obisnuit sa munceasca. Sistemul digestiv se activeaza ori de cate ori consumi un aliment si poate functiona inca o perioada dupa ce te-ai pus la somn. Incearca sa eviti sa mananci cel putin cu 2, 3 ore inainte sa adormi, iar in ceea ce priveste consumul de lichide, daca vei bea multa apa inainte de somn, vei fi nevoit sa te trezesti in timpul noptii pentru a merge la baie, iar acest lucru iti poate afecta calitatea somnului. 
 
Blocheaza lumina de afara si incearca sa iti creezi un mediu confortabil pentru somn. Daca esti o persoana care adoarme greu, atunci incearca sa acoperi orice forma de lumina iti intra in camera. Opteaza pentru draperii mai groase si inchise la culoare, care nu permit intrarea luminii. De asemenea, opreste orice aparatura care ar putea provoca zgomot si alege o temperatura potrivita de somn. In dormitor, temperatura ideala de somn este in medie de 18-20 de grade Celsius pe timpul verii si pana la 22 de grade Celsius pe timp de iarna.

Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.7 din 5 - 5 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
    Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
    In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0