Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce sa mananci, ca sa nu te mai stresezi atat de usor

Ce sa mananci, ca sa nu te mai stresezi atat de usor
Triptofanul, care face parte din grupa aminoacizilor esentiali si este prezent intr-o serie de alimente, actioneaza favorabil asupra stresului, este concluzia unui studiu aparut in Journal of Clinic Investigation (JCI). Creierul foloseste triptofanul impreuna cu vitamina B6 si magneziu pentru a crea serotonina, hormonul fericirii.


Daca e sa cunoastem povestea fericirii in sens invers, atunci e bine sa stim ca un stres cronic stimuleaza productia de grelina, hormonul foamei, inducand un fel de mecanism de compensare; apare astfel creÅŸterea poftei de mancare ÅŸi nevoia de a consuma mancare antistres. Este recomandabil prin urmare sa se consume alimente care actioneaza favorabil asupra nivelului de stres. Atentie insa, aceste alimente nu sunt numai bomboane si prajituri, din contra.
Este vorba, conform JCI, de cele alimente care contin concentratii semnificative de triptofan, aminoacid necesar la sinteza serotoninei ÅŸi a melatoninei, raspunzatoare de o stare buna ÅŸi de un somn odihnitor. Ouale, orezul complet, carnea, produsele lactate, alunele sau peÅŸtele constituie tot atatea surse de triptofan. Se mai ÅŸtie ca producerea de serotonina este favorizata de alimente bogate in zaharuri, care pot fi introduse cu moderatie in alimentatie si care trebuie consumate cu grija.
Se recomanda ca aceste alimente antistres sa fie consumate cam cu doua ore inainte de culcare sau, si mai bine, inainte de ora 18. Cu alte cuvinte, o bucata de ciocolata seara nu strica.
Iata o lista cu alimente antistres care contin triptofan: ou, fasole, seminte de susan, seminte de floarea soarelui, tofu, cod, seminte de dovleac, lapte degresat, soia, carne de porc, carne de vita, boabe de mustar, patrunjel, arahide, germeni de grau, carne de pui.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.64 din 5 - 7 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre triptofan

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre alimente

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre stres

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre antistres

Cele mai citite articole

Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0