Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce sa NU faci cand esti suparata: 7 lucruri care doar iti vor complica viata

de Viorica Ghinea la 2017-12-07
Ce sa NU faci cand esti suparata: 7 lucruri care doar iti vor complica viata
Multe lucruri pe care le spui la furie se dovedesc a fi de multe ori cele mai mari regrete ale vietii. Asadar, daca te intrebi ce sa nu faci cand esti suparata, gasesti mai jos o lista care te va ajuta sa nu iti complici viata si mai rau in astfel de momente.


Ce sa NU faci cand esti suparata?


​1.  Nu te duce la culcare

Un studiu publicat in Journal of Neuroscience spune ca nu este bine sa mergi la culcare suparat pentru ca astfel favorizezi “conservarea” emotiilor negative. Desi se spune ca somnul ne ajuta sa ne refacem, totusi nu este indicat sa mergi la culcare dupa ce ai avut o cearta puternica cu partenerul tau, de exemplu. Nu numai ca nu vei reusi sa te odihnesti corespunzator, dar starea ta proasta se va acutiza. Cel mai bine este sa incercati sa va rezolvati problemele, iar daca acest lucru nu se poate, macar gandeste-te la lucruri frumoase din viata ta care te implinesc.


2. Nu conduce

Un alt lucru pe care este bine sa il eviti atunci cand esti suparata este sofatul. Poate fi periculos sa te urci la volan furioasa nu numai pentru cei din trafic, dar si pentru tine. Mintea ta nu va fi libera, asa ca nu te vei putea concentra asupra drumului.


3. Nu manca

Ce sa nu faci cand esti suparata? Te va surprinde, dar nu este indicat sa mananci in astfel de momente. Ti se va parea ca te ajuta, ca te relaxeaza, insa vei tinde sa consumi o cantitate mare de mancare ca de obicei, astfel ca silueta ta va fi pusa in pericol. Acest risc creste daca devine un obicei pentru tine sa iti gasesti alinarea in mancare. Stim toti ca alimentele de tip junk food ni se par cele mai bune prietene in astfel de momente, dar adevarul se afla la polul opus.


4. Nu continua sa te certi

Ultimul lucru pe care ar trebui sa il faci atunci cand esti suparata este sa continui cearta. Cel mai bine este sa astepti un moment mai bun, in care esti mai calma, pentru a rezolva problemele. Exista riscul sa spui cuvinte pe care le vei regreta apoi si iti va fi greu ori imposibil sa repari situatia.


5. Nu posta pe retelele de socializare

Retelele de socializare nu ar trebui sa se transforme intr-un jurnal intim, cu atat mai putin in acele perioade in care nu esti in apele tale. Odata ce persoanele pe care le ai in lista de prieteni au vazut ceea ce ai postat, nu vei mai avea cum sa repari situatia. Nu ai cum sa mai iei inapoi ceva ce ai postat public.


6. Nu ar trebui sa consumi alcool

Daca nu stii ce nu este bine sa faci cand esti suparata, afla ca nu este recomandat sa bei alcool. Poate ca pare o solutie buna pe moment, insa adevarul este altul. Bauturile alcoolice te vor face sa te deschizi mai mult decat ar trebui, sa spui si sa faci lucruri pe care exista riscul sa le regreti dupa ce iti vei reveni. Un alt efect negativ pe care il mai are alcoolul in acest caz este ca accentueaza starea. Prin urmare, te vei simti mai rau ca inainte si vei tinde sa exagerezi situatia.


7. Nu ar trebui sa te gandesti obsesiv la ceea te-a suparat

Oricat de greu ti-ar fi, incearca sa nu te mai concentrezi asupra persoanei ori a situatiei care te-a suparat. Nu vei reusi sa rezolvi nimic. Dimpotriva, iti vei accentua starea si nu este exlus chiar sa agravezi situatia in care te afli prin actiuni nepotrivite.



Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.1 din 5 - 15 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre suparare

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre emotii negative

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre certuri

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0