Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce sa NU mananci inainte de culcare

Ce sa NU mananci inainte de culcare
O cina tarzie nu este recomandata, insa, daca va este foarte foame, nu trebuie sa va refuzati o gustare inainte de a merge la culcare, cu conditia sa fiti foarte atenti la alimentele pe care decideti sa le consumati, potrivit The Washington Post. Consumand alimente nepotrivite chiar inainte de a merge la culcare, veti adauga o cantitate mare de calorii peste necesarul zilnic al organismului.


Cinci alimente nerecomandate pentru a fi consumate seara tarziu:

Alimentele bogate in grasimi - care nu numai ca va vor face sa va simtiti morocanosi in dimineata urmatoare, ci va vor suprasolicita stomacul, care va fi nevoit sa digere toata mancarea consumata. Astfel, inainte de a merge la culcare, stati departe de fast food, nuci, inghetata, dar si de felurile de mancare cu multa branza.

Alimentele cu un continut ridicat de carbohidrati si zahar - o cantitate foarte mica dintr-un desert, consumata inainte de a va baga in pat, va poate ajuta sa va odihniti fericit. Insa, daca mancati o portie mare de prajitura cu ciocolata, glicemia va creste si va veti simti lipsit de energie. Evitati sa consumati seara tarziu prajituri, biscuiti si alte deserturi cu continut ridicat de carbohidrati, dar si paine alba.

Carnea rosie si alte proteine - la fel ca mancarea bogata in grasimi, consumul de carne rosie seara tarziu va va perturba somnul, din cauza ca stomacul dumneavoastra se va lupta sa digere aceste alimente. Trebuie sa tineti cont si de faptul ca felurile de mancare pe baza de carne rosie pot sa va afecteze grav digestia, inainte de a merge la culcare, insa acelasi efect il poate avea si consumul unor portii mari de carne de pui sau carne de porc. Nu trebuie sa evitati total consumul de proteine seara, dar asigurati-va ca optati pentru portii mici de carne de curcan slaba sau pentru un iaurt.

Mancarea picanta - daca vreti sa luati o gustare seara tarziu, stati departe de sosul picant. Mancarea picanta poate sa va supere stomacul, insa consumul unor astfel de alimente noaptea are si un alt efect: substantele chimice din mancarea picanta pot sa va stimuleze simturile si va va fi dificil sa adormiti.

Portile mari - o gustare luata seara tarziu nu trebuie sa se transforme intr-o masa luata seara tarziu. Incercati sa consumati sub 200 de calorii daca doriti sa nu aveti o insomnie apoi. Astfel, va veti simti mai bine gandindu-va ca nu ati renuntat la obiceiurile alimentare sanatoase chiar inainte de a va baga in pat.

Dar ce puteti totusi manca seara tarziu? Portiile mici si cu un continut redus de calorii va vor tempera poftele si va vor ajuta sa adormiti. Nu uitati ca alimentele pe care le consumati seara tarziu trebuie sa insumeze sub 200 de calorii. De asemenea, limitati consumul de alcool seara, intrucat prea multe bauturi va pot provoca insomnii.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0