Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce sa nu-ti spui niciodata in legatura cu mancarea

de Sunt Fericita la 2014-07-01
Ce sa nu-ti spui niciodata in legatura cu mancarea
Stiu, din experienta, ca ceea ce ne spunem in privinta mancarii, fie pozitiv, fie negativ, ne influenteaza relatia cu aceasta. Gandurile negative ii fac pe oameni ca, pe termen lung, sa manance mai putin bine, crescand puterea mancarii. Cele pozitive, in schimb, imbunatatesc dieta, facandu-ne sa simtim ca detinem controlul.


Iata zece afirmatii despre mancare ce ne compromit relatia cu aceasta:
1. Ar trebui/nu ar trebui sa mananc X: termenul „trebuie” invoca rebeliunea cand vine vorba de mancare. De fapt, in secunda in care spunem asta, nu vrem ce urmeaza dupa „ar trebuie” si vrem ce urmeaza dupa „nu ar trebui”. Intreaba-te mai bine ce ai vrea sa mananci.
2. Este sanatos (organic, fara carbohidrati, fara grasimi etc.), asa ca pot sa mananc cat vreau. Ceea ce este tradus de minte prin „sa mancam foarte mult!”. Un studiu a demonstrat ca cei carora li s-au spus ca bomboanele M&M sunt slabe in grasimi au mancat cu 30% mai mult decat cei care au crezut ca mananca bomboane normale. Alege mai bine sa mananci pana te simti satula.
3. Merit si eu niste inghetata. Mintea percepe ca meriti o recompensa si vei manca mai mult. Oamenii folosesc adesea mancarea drept recompensa, pentru ca au nevoie de o scuza pentru a manca alimente bogate in sare, zahar sau grasimi (am avut o zi grea, sunt in vacanta etc.). Include alimente in dieta fara vreo judecata de valoare asociata. Permisiunea acordata va domoli dorinta coplesitoare pe care o resimti fata de un anumit produs.
4. Am fost buna sau rea (in relatie cu mancare): te vei umple de o senzatie de vina ce nu-si are locul aici. Foloseste compasiunea de sine, amintindu-ti ca nimeni nu este perfect.
5. Am calcat deja stramb, asa ca... La fel ca la numarul 4, aceasta situatie apare cand adopti un nou plan alimentar sau urmezi o anumita dieta. Spune-ti mai bine ca ceea ce ai mancat la o masa nu are nimic de-a face cu ceea ce vei manca la urmatoarea. Problema mai mare este ca s-ar putea sa ai un plan alimentar prea restrictiv pe care nu-l poti respecta pe termen lung.
6. Tine bomboanele departe de mine, nu ma pot opri la una. Orice restrictionezi mental te va bantui.
7. Nu am vreme sa mananc sanatos. De fapt, spui ca nu vrei sa mananci sanatos. Revizuieste ce inseamna sanatos pentru tine si creeaza un plan alimentar ce ce potriveste stilului tau de viata si preferintelor personale. Cu totii avem timp pentru ceea ce ne place si mancarea sanatoasa nu este ceva diferit.
8. Nu mi-e foame, asa ca de ce sa mananc? Desi foamea ar trebui sa duca la consumul de alimente, unii nu au incredere in semnalele pe care le primesc, sar peste mese si ajung sa manance enorm seara. Corpul tau se descurca mai bine din punct de vedere metabolic atunci cand stie ca va fi hranit constant. Spune-ti ca mancarea este o prioritate si fii atenta la foame, plasandu-ti mesele la intervale regulate si mancand la masa.
9. Nu-mi place gustul alimentelor sanatoase. Nu-ti place piureul de spanac? Mananca-l in salata, proaspat. Gaseste metode de preparare noi pentru a te bucura de gustul alimentelor.
10. M-am plictisit. Ce avem de mancat? Daca mananci din plictiseala sau la televizor, mananci de fapt fara sa-ti fie foame. Concentreaza-te pe mancare, nu pe altceva.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mancare sanatoasa

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre foame

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mancare

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0