Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce solutii avem pentru a combate astenia de toamna

Ce solutii avem pentru a combate astenia de toamna
Ce solutii eficiente avem la indemana toamna pentru cresterea tonusului mental si pentru a combate astenia de toamna? 1) Consumati alimente bogate in vitaminele din complexul B, in vitamina D, in glucide si grasimi de calitate. Aportul de vitamina D (cu rol nu doar in reglarea calciului si a fosforului in organism, ci si in buna functionare a creierului) este cu atat mai necesar in perioadele indelungate cu nori, atunci cand organismul nu mai poate produce aceasta vitamina si cand rezervele din grasimi se epuizeaza. Alimentele pe care vi le recomandam pentru combaterea asteniei de toamna sunt: iaurtul, cerealele integrale, carnea de vita, ouale, somonul, sardinele si tonul la conserva, nucile, ciupercile. 2) Plimbarile in aer liber. Chiar daca vremea este urata, spuneti „da” pentru o plimbare de 30 – 40 de minute intr-un parc: va va oferi un aport suplimentar de aer curat si va va pune sangele in miscare. 3) Exercitiile de streching. Sunt foarte indicate mai ales toamna si iarna, cand avem tendinta sa facem mai putina miscare. Acest tip de exercitii are calitatea de a stimula circulatia rapid, eficient si fara un efort cardio notabil. 4) Cine se trezeste de dimineata toamna... va fi obosit(a) si prost dispus(a). Zilele deja s-au micsorat simtitor? Puneti ceasul sa sune mai tarziu. Daca va treziti inainte ca el sa sune, nu va grabiti: alegeti sa mai „leneviti”. Toamna si iarna bioritmul are tendinta de a se adapta la scurtarea intervalului de lumina si prelungirea noptilor. Nu-i „stati in cale”: veti simti nevoia sa va treziti mai tarziu si este foarte sanatos sa va ascultati organismul in acest sens. Ora de incepere a lucrului trebuie respectata cu strictete? Gasiti „trucuri” pentru a „fi gata” mai repede, chiar si 10 minute suplimentare pentru somnul de dimineata vor conta. In weekend, dormiti pe saturate dimineata. 5) Fiti creativi(e) in petrecerea timpului liber. Nu mai puteti iesi la iarba verde/ la munte in weekend din cauza vremii proaste? Gasiti alte activitati reconfortante, care sa va „improspateze”. Este important ca toamna diversitatea activitatilor recreative sa aiba cat mai putin (daca se poate deloc) de suferit. Acesta reprezinta un aspect care trebuie constientizat, pentru a ne pune inventivitatea la contributie si, de ce nu, a „trage” putin de noi insine (insene) atunci cand suntem „lipsiti(e) de chef”.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre toamna

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vitamina d

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre astenia

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre astenia de toamna

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0