Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce spune despre tine muzica preferata si cum iti imbunatateste viata

Ce spune despre tine muzica preferata si cum iti imbunatateste viata
Ti s-a intamplat vreodata sa judeci destul de aspru gusturile muzicale ale celor din jur? Bineinteles ca da. Si ai mare dreptate, pentru ca muzica pe care o asculti spune multe despre personalitatea cuiva. Cercetarile arata ca puterea muzicii este incarcata de indicii nenumarate: gustul la muzica poate spune ce preferinte politice ai, este influentat de parinti, melodia preferata este asociata unei experiente emotionale intense din viata ta, iar ce iti placea la 20 de ani nu-ti mai place, probabil, si la 30, 40 si asa mai departe.


Numai ca muzica iti influenteaza si comportamentul si mult mai multe decat ti-ai imagina. Studiile arata ca muzica te poate face sa bei mai mult, sa cheltuiesti mai mult, sa fii bland sau chiar sa te porti lipsit de etica. Nu, rock-ul si heavy metal-ul nu ii fac pe oameni sa se sinucida, dar muzica country, da, conform unei analize efectuate in zone metropolitane din Statele Unite unde cu cat timpul alocat muzicii country a fost mai mare, cu atat a crescut rata sinuciderilor in randul albilor. 
Muzica este atat de puternica, incat poti deveni dependent de ea. 
Putem folosi aceste date stiintifice pentru a ne imbunatati viata? Absolut. Iata cum:
1. Muzica te ajuta sa te relaxezi. Tensiunea arteriala scade daca asculti pop sau jazz. De fapt, efectele sunt similare situatiei in care am fi expusi la liniste totala. Iar daca asculti Pachlebel si Vivaldi te relaxezi si mai repede, tensiunea ajungand la niveluri normale in timpi record.
2. Muzica „suparata” iti imbunatateste performanta. Ne gandim la manie ca la un sentiment universal negativ. Numai ca este o emotie si cu utilizari pozitive. Mania face ca atentia sa se focalizeze pe recompense, accentueaza consecventa, ne face sa ne simtim in control si mai optimisti in legatura cu atingerea obiectivelor noastre. 
3. Muzica reduce durerea. Cand ibuprofenul nu-si mai face treaba, poate este timpul sa asculti muzica favorita. Creste toleranta si scade anxietatea. In acest fel, iti controlezi mai bine stimulii de durere. 
4. Muzica te ajuta sa faci mai bine sport. Nu este deci de mirare ca te simti mult mai bine cand faci sport la sala pe muzica. 
5. Muzica te ajuta sa-ti gasesti dragostea. Se pare ca femeile sunt mai predispuse sa-si dea numarul de telefon atunci cand aud in fundal cantece de dragoste.
6. Muzica te face mai destept. Cel mai simplu si mai placut mod de a crea aceste legaturi neuronale in creierul copilului tau este muzica. Ritmurile muzicale cresc capacitatea intelectuala, prin stimularea raspunsurilor electrice in creier, incurajeaza creativitatea si receptivitatea spre invatare, prin inducerea unei stari de relaxare.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre muzica

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0