Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce spune zambetul despre sanatatea ta? Afla!

de Viorica Ghinea la 2020-07-08
Ce spune zambetul despre sanatatea ta? Afla!
Cercetatorii au descoperit ca exista o legatura stransa intre problemele de sanatate ale cavitatii bucale si diferite afectiuni ale inimii, ale creierului, dar si ale altor zone ale corpului. De aceea este extrem de important sa acorzi o atentie deosebita ingrijiri danturii. Citeste in continuare ce spune zambetul despre sanatatea ta!


Petele dentare

Petele de pe dinti nu sunt doar o simpla amenintare pentru frumusetea zambetului tau, ci reprezinta si o problema de sanatate. Nivelul de bacterii din cavitatea bucala este in crestere, ceea ce inseamna ca pana la dezvoltarea unor afectiuni nu mai este un pas atat de mare. De aceea este important sa acorzi o atentie deosebita ingrijirii danturii.


Gingiile inflamate

Mai multe studii in domeniu au aratat ca exista o legatura intre afectiunile gingivale si bolile de inima. De exemplu, o cercetare coreeana realizata in 2015 a demonstrat faptul ca persoanele care nu isi periaza dintii si nu folosesc nici ata dentara sunt mai predispuse la aparitia hipertensiunii. Alte analize in domeniu au sugerat chiar ca afectiunile gingiilor pot fi asociate cu nasterea prematura, artrita reumatoida, boala Alzheimer si chiar cancer.

Herpesul

Herpesul este cu siguranta dusmanul unui zambet frumos. Din pacate, efectul acestuia nu ramane doar la stadiul estetic, ci are legatura si cu starea ta de sanatate. Acesta este o afectiune provocata de un virus - Herpes Simplex. Si, de obicei, apare in perioadele in care o persoana este stresata, are sistemul imunitar slabit ori cand sufera de o alergie alimentara. reprezentand astfel un semn ca starea ta de sanatate este precara.

Mirosul neplacut al gurii

Este normal sa simti un miros neplacut in cavitatea bucala daca ai consumat anumite alimente cum ar fi usturoi ori ceapa. Insa daca ai probleme deseori cu halena (mirosul neplacut al gurii) ar trebui sa fii mai atenta la starea ta de sanatate. Nu doar starea precara a gingiilor si a dintilor provoaca aceasta senzatie neplacuta, ci mai pot fi si alte cauze: afectiunile tractului digestiv si ale sistemului respirator.

Sangerarile gingivale

Ultima oara cand te-ai spalat pe dinti ti-a curs putin sange de la gingii? Este posibil sa fii exagerat cu periajul dentar. Dar daca sangele scuipat in chiuveta a devenit o rutina pentru tine, atunci trebuie sa acorzi mai multa atentie gingiilor tale. Aceste sangerari sunt un semn ca ai o inflamatie locala ori ca suferi de o afectiune gingivala – gingivita.

Gingiile retrase

La fel ca inflamatiile acestei zone, si retragerea gingiilor reprezinta o problema de sanatate. Este indicat sa te prezinti la un medic stomatolog si sa urmezi cu strictete indicatiile acestuia. Probabil ai trecut deja de la stadiul gingivitei cronice (sangerari si inflamatii ale gingiilor) la cel al parodontitei care poate duce la pierderea dintilor cu timpul.


Exista ipoteze conform carora afectiunile dentare reprezinta un factor de risc pentru dezvoltarea altor boli in organism. Este suficient sa iti studiezi zambetul ca sa iti dai seama cum decurge starea ta de sanatate.


Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.5 din 5 - 5 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre gingii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre zambet

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dantura

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dinti albi

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0