Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce stia bunica si tu nu

de Alina Negrutiu la 2014-07-03
Ce stia bunica si tu nu
Generatia mai in varsta se uita cu uimire cum nepotii descarca aplicatii, instaleaza imprimante wireless si editeaza filmulete cu cateva clicuri. Dar exista nenumarate abilitati pe care parintii si bunicii nostru le au si generatiile mai tinere, nu.


Personal, ma gandesc la bunica mea ce este specialista in privitul florilor din gradina, in vreme ce soarbe senina dintr-o ceasca de cafea. Nu pare a se plictisi. Iata o abilitate pe care as putea-o folosi. In plus, poate sa faca minuni cu foarte putini bani, sa spele toata casa si apoi sa arate minunat, totul inainte de 9 dimineata.
Ce femei! Ce alte abilitati mai au ele?
Gatesc o masa cu toate felurile de la zero.
Fara reteta la indemana. Stiu cata sare sa adauge sau cat chimen pentru ca mancarea sa aiba un gust divin. Nimic din frigider nu se iroseste in mainile lor. 
Stiu sa coasa (sa traga la masina, sa tricoteze si sa croseteze).
In zilele noastre, daca ti se rup blugii in genunchi, iti iei o pereche noua. Bunicile noastre, in schimb, folosesc toate hainele vechi. Daca nu se mai poate scoate nimic din ele, le taie pentru a face presuri.
Pun muraturi.
Este adevarat, popularitatea crescuta a gradinaritului si a gatitului ecologic a dus la cresterea popularitatii conservelor, muraturilor facute in casa. Sa fim insa oneste si sa recunoastem ca ceea ce iese din mainile noastre nu este la fel cu ce gateste bunica sau mama.
Calca foarte bine rufele.
Si nu numai atat: calca absolut totul, de la lenjerie intima la prosoape. Intr-o lume a hainelor de poliester, a setarilor fara cute la masina de spalat, fierul de calcat a devenit o amintire.
Se puteau (si inca o fac) intalni cu oameni fara mujlocirea internetului.
Vorbesc cu oamenii. Se cunosc vazandu-se peste gard sau la biserica. Pentru a incuraja acest tip de schimburi in viata reala, psihologii recomanda interzicerea telefoanelor si a computerelor din „spatiile sacre”, cum ar fi masa la care se ia cina.
Scriu scrisori minunate.
Da, multi dintre noi inca trimitem scrisori pe hartie. Dar cel mai probabil scriem mult mai putin pe ele. Bunicii insa isi scriau tot sufletul in ele cand vroiau sa comunice cu cineva departe de casa.
Ce crezi? Pe care dintre ele ai vrea sa le asimilezi si tu?
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre bunica

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre femei

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0