Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

Ce substante nocive se ascund in sucurile din comert

Ce substante nocive se ascund in sucurile din comert
Ce substante nocive se ascund in sucurile din comert

Potrivit unui studiu realizat de Asociatia Pro Consumatori (APC), bauturile cu continut ridicat de zahar sunt asociate cu o crestere a rezistentei la insulina, un factor de risc pentru diabetul de tip 2. Mai mult, bauturile bogate in zahar promoveaza celule grase care genereaza obezitate la copii.


Specialistii au analizat 35 de bauturi racoritoare si descoperit urmatoarele substante nocive pentru sanatatea copiilor nostri:

- indulcitori sintetici (aspartamul, sucraloza, accesulfam K, ciclamatul de sodiu, zaharinatul de sodiu) au o putere de indulcire care poate fi de pana la 600 de ori mai mare decat zaharul. Acestia pot declansa o serie de afectiuni medicale, cum ar fi: boala Alzheimer, boala Parkinson, boala Basedow-Graves, epilepsie, scleroza multipla, diabet si depresie.

- acid citric - poate provoca dureri abdominale si ataca smaltul dintilor. Acidul citric nu este recomandat in alimentatia copiilor.

- conservanti artificiali (sorbat de potasiu si benzoat de sodiu). Benzoatul de sodiu poate produce reactii alergice, hiperactivitate si lipsa de concentrare la copii (ADHD).

- colorantii sintetici (caramel sulfit de amoniu, carmoxina si verde natural CI 5) pot provoca reactii alergice, modificari cromozomiale, tulburari de respiratie, dermatite si au potential cancerigen.

- cosenila - colorant natural rosu obtinut dintr-o specie de gandac din America de Sud.

O alternativa sanatoasa la bauturile din comert sunt sucurile de fructe pregatite in casa, limonada, ceaiurile de fructe.




Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sucuri natural

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre bauturi carbogazoase

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre obezitate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre diabet

Spune-ne opinia ta despre "Ce substante nocive se ascund in sucurile din comert"

Pentru a putea comenta trebuie sa fiti de acord cu Termeni si conditiile site-ului.


7 + 7 =

Cele mai citite articole

Ti se rup usor unghiile? Mainile tale dezvaluie multe lucruri despre sanatatea ta, mai ales daca ...
Te gandesti sa calatoresti singura, insa nu te-ai hotarat unde sa mergi? Probabil ca ai multe ...
Micul dejun are un rol important deoarece iti da energia de care ai nevoie pentru a incepe ziua asa ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Cea mai buna apa este borsec apă minerală
Am preparat rulada. Este excelenta! Nu este nici foarte dulce, din contra este un dulce racoritor. ...
As vrea sa stiu dacă ceaiul de macese afectează în vreun fel sarcina?
Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

17 tratamente de infrumusetare ieftine si eficiente

Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!

Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0