- indulcitori sintetici (aspartamul, sucraloza, accesulfam K, ciclamatul de sodiu, zaharinatul de sodiu) au o putere de indulcire care poate fi de pana la 600 de ori mai mare decat zaharul. Acestia pot declansa o serie de afectiuni medicale, cum ar fi: boala Alzheimer, boala Parkinson, boala Basedow-Graves, epilepsie, scleroza multipla, diabet si depresie.
- acid citric - poate provoca dureri abdominale si ataca smaltul dintilor. Acidul citric nu este recomandat in alimentatia copiilor.
- conservanti artificiali (sorbat de potasiu si benzoat de sodiu). Benzoatul de sodiu poate produce reactii alergice, hiperactivitate si lipsa de concentrare la copii (ADHD).
- colorantii sintetici (caramel sulfit de amoniu, carmoxina si verde natural CI 5) pot provoca reactii alergice, modificari cromozomiale, tulburari de respiratie, dermatite si au potential cancerigen.
- cosenila - colorant natural rosu obtinut dintr-o specie de gandac din America de Sud.
O alternativa sanatoasa la bauturile din comert sunt sucurile de fructe pregatite in casa, limonada, ceaiurile de fructe.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti
Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 5
din 5
- 2 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!