Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

Ce substante periculoase contin crenvurstii din comert

Ce substante periculoase contin crenvurstii din comert
Ce substante periculoase contin crenvurstii din comert

APC Romania a realizat un studiu privind calitatea crenvurstilor care se comercializeaza in marile structuri comerciale (hipermarketuri/supermarketuri). Au fost analizate 43 sortimente de crenvursti fabricate/distribuite de catre: Angst, Golfera Italia, Sutter Germania, Aldis, Reinert, Transavia, Prodprosper, Unicarm, Pick Ungaria, Ifantis, Mega Image, Perfec Poultry Slovenia, CrisTim, Zaklady Polonia, Zimbo Ungaria, Auchan, Agil, C+C, AIA Italia, Cora, Elit, SaGa Foods Ungaria, Meda, Lidl, Penny, Kaufland, Fox, Carrefour, Jumbo, Macromex, Caroli, Goodies Meat Production, Campofrio si Prime Food Polonia.


Ce aditivi alimentari se utilizeaza in compozitia crenvurstilor? Iata substantele suspecte de aparitia anumitor afectiuni medicale:

Arome - se adauga in compozitia crenvurstilor pentru a le da sau modifica mirosul si/sau gustul.

E120 - Carminul sau acidul carminic este un colorant rosu stralucitor care se obtine dintr-o specie de insecte numita cosenila.

E250 - Nitritul de sodiu se foloseste pentru intensificarea culorii produselor din carne. Este inclus de autoritatile europene si nord americane pe lista substantelor potential cancerigene, in special pentru tractul digestiv (stomac).

E252 - Nitritii de sodiu pot genera: alergii, dereglari hormonale, tulburari hepatice, boli intestinale si ale ficatului, etc.

E262 - Acetatul de sodiu se foloseste ca acidifiant fiind sarea de sodiu a acidului acetic, un acid natural, prezent in multe fructe.

E300 - Acidul ascorbic este un agent antioxidant care, in cantitati mari, poate duce la formarea calculilor la rinichi.

E316 - Izoacorbatul de sodiu este o substanta care prelungeste perioada de pastrare a alimentelor prin protejare impotriva oxidarii (de exemplu: rancezirea, schimbarea culorii). Poate provoca probleme gastrointestinale.

E330 - se stie deja ca acidul citric este responsabil pentru distrugerea smaltului dentar, acesta favorizand aparitia cariilor dentare.

E331 - Citratii de sodiu produc efecte secundare ca greata, voma, crampe abdominale si musculare, reactii alergice, amortirea extremitatilor, oboseala, ritm cardiac anormal, crize, ameteala, respiratie greoaie etc.

E407 - Caragenanul poate creste riscul de cancer

E412 - Guma de guar este folosita ca agent de ingrosare. Poate provoca greata, flatulenta si crampe.

E415 - Guma de xantan poate provoca balonare, flatulenta, diaree, crampe abdominale si scaderea glicemiei.

E417 - guma tara, stabilizator. Poate provoca alergii.

E450 - Difosfat disodic este un emulgator care poate provoca reactii alergice, tulburari de tranzit intestinal si modifica echilibrul calciu-fosfor din organism.

E452 - Polifosfatii pot provoca alergii, dereglari hormonale, boli intestinale si cresterea valorii colesterolului.

E621 - Nu in ultimul rand, monoglutamatul de sodiu poate provoaca reactii alergice, dureri de cap si de gat, ameteala, greata, diaree.

Iodat de potasiu - este un agent de oxidare, folosit uneori in iodarea sarii de masa pentru prevenirea deficientei de iod.

Acerola - ajuta la stabilizarea culorii si aromei pentru o gama larga de produse alimentare.

Foto: blackgirlsguidetoweightloss.com
Sursa: APC Romania



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.92 din 5 - 6 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre crenvursti

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre aditivi alimentari

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cancer

Spune-ne opinia ta despre "Ce substante periculoase contin crenvurstii din comert"



4 + 8 =

Cele mai citite articole

Se zice ca “un mar pe zi tine medicul departe” si daca tinem cont de beneficiile pe care merele le ...
Anul 2018 a rasfatat cinefilii cu filme de Oscar si blockbustere, iar aceasta vara promite sa aduca ...
Dietele de slabire sunt cele mai cautate metode de a scapa de kilogramele nedorite acumulate. ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Offf, de ce scriu unii articole, daca nu cunosc clar unele notiuni? La inceputul articolului ...
Rochie neagra cu sclipici,la baza gatului tot înconjurul gatului,banda aurie .Cu pantofi ...
Va rog nu ne mai trimiteți rețeta de humus pe telefon ma deranjează. ...
Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

17 tratamente de infrumusetare ieftine si eficiente

Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!

Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0