Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce sunt aritmiile cardiace?

de Alina Negrutiu la 2014-06-03
Ce sunt aritmiile cardiace?
Aritimiile cardiace se caracterizeaza prin modificari ale ritmului normal al inimii, fie in raport cu frecventa cardiaca, fie in cel al regularitatii frecventei cardiace sau sub ambele aspecte. Fiecare bataie cardiaca incepe in atriul drept, sediul unui grup de celule specializate numit nodul sinusal. Acesta genereaza stimuli ce se propaga in tot atriul, pana la zona dintre atrii, nodulul atrioventricular. Acesta este conectat a un grup special de retele care conduc stimulul electric pana la ventriculi.


Mai intai se contracta atriile (etajul superior) care pompeaza sangele in ventriculi (etajul inferior). Apoi se contracta si ventriculii (o fractiune de secunda mai tarziu), asigurand pomparea sangelui in tot corpul. Activitatea normala consta in 60-70 de pulsatii pe minut.
Cand creste frecventa ritmului cardiac avem de-a face cu tahicardii (peste 100 de batai pe minut) si cand acesta se reduce avem de-a face cu brahicardii (mai putin de 60 de batai pe minut). Pot aparea si contractii suplimentare care tulbura succesiunea regulata a contractiilor (o bataie in olus urmata de o pauza). Daca suferi de asa ceva, simti palpitatii, cu durere in piept, intepaturi, ameteala, oboseala si, rar, blocaje respiratorii.
Artitmiile cardiace pot fi provocate de:
- mese copioase,
- balonari abdominale,
- excese de cafea, tutum, alcool,
- surmenaj fizic si intelectual,
- anemie,
- stres,
- hiperemotivitate,
- menopauza,
- hipoglicemie,
- hipertiroidie,
- consum excesiv de antidepresive sau pilule de stomac.
Aritmiile cardiace difera de la o persoana la alta si pot afecta persoane ce sufera de boli cardiace, dar si persoane care nu au astfel de boli.
Trebuie sa mergi urgent la medic, daca experimentezi simptome precum:
- slabiciune,
- ameteala,
- confuzie,
- lesin sau senzatie de lesin,
- durere sau discomfort toracic.
Regimul tau alimentar, pentru a preveni aritmiile, trebuie sa includa fructe si legume proapste, dar si ulei de peste . adica portocale, pere, ameura, mere, prune, pepene rosu si galben, struguri, coacaze, caise, ardei rosu, rosii, castraveti, napi, sfecla, patrunjel, porumb. Nu se recomanda consumul mare de alimente bogate in amidon care duc la retinerea apei in organism. 
Cresterea nivelului de potasiu (cartofi, varza, fasole, mazare, caise si prune uscate, ceapa) in organism poate duce la brahicardie, iar scaderea lui la tahicardie. Mult calciu (lapte, cascaval, branza, seminte de susan, sardine) poate duce la fibrilatie ventriculara si oprirea inimii, iar mai putin la cresterea tensiunii arteriale.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4 din 5 - 5 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre tahicardie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatatea inimii

Cele mai citite articole

Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0