Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce sunt plantele adaptogene si cum te ajuta sa echilibrezi organismul

de Viorica Ghinea la 2017-09-08
Ce sunt plantele adaptogene si cum te ajuta sa echilibrezi organismul
Plantele adaptogene contin substante naturale care protejeaza si ajuta corpul sa-si recapete echilibrul si sa se refaca. Acestea combat stresul si tin la distanta diverse afectiuni si normalizeaza functiile fiziologice.


De-a lungul anilor au fost efectuate numeroase studii privind adaptogenii si s-au descoperit urmatoarele efecte benefice: cresterea rezistentei fizice si mentale, reducerea incidentei infectiilor, cresterea rezistentei la agenti cancerigeni, protejarea impotriva radiatiilor, stimularea sistemului imunitar, mentinerea greutatii la limite normale.

Iata care sunt cele mai eficiente plante adaptogene si ce efecte au asupra sanatatii noastre:

Ginseng

Ginsengul este cel mai cunoscut adaptogen, iar ginsengul asiatic (Panax ginseng) este considerat cel mai puternic din 11 varietati cunoscute.

* Sprijina sanatatea inimii - ginsengul reduce nivelul de colesterol si are efecte antihipertensive, protejandu-ne impotriva insuficientei cardiace. De asemenea, studiile au descoperit ca datorita proprietatilor antioxidante si antiinflamatorii reduce riscul de a suferi de accident vascular cerebral.

* Creste vigilenta si stimuleaza gandirea - potrivit unui studiu realizat la Maryland Medical Center ginsengul asiatic poate imbunatati puterea de concentrare si memoria.

* Previne raceala - ginsengul s-a dovedit ca stimuleaza sistemul imunitar, iar cercetarile au descoperit ca cei care il consuma racesc mai rar.

Ashwaganda

Ashwaganda, supranumita deseori ginsengul indian este folosita deseori in medicina ayurvedica. Datorita substantelor din compozitia sa, Ashwaganda intareste sistemul imunitar si amelioreaza anxietatea si ajuta corpul sa reduca nivelul de cortizol.

Alte beneficii pentru sanatate:

- imbunatateste starea de spirit;
- previne cancerul;
- sprijina sanatatea creierului;
- stimuleaza memoria.

Un studiu din 2012 la care participat femei aflate la menopauza a demonstrat o reducere semnificativa a simptomelor comune, cum ar fi iritabilitatea, anxietatea si bufeurile.

Conform studiului "Phytotherapy Research" vitamina E, vitamina C si betacarotenul protejeaza organismul de efectele nocive ale radicalilor liberi generati si previn boala Alzheimer.

Busuioc

Este supranumit in India “elixirul tineretii.” si este folosit de secole pentru promovarea sanatatii. Foarte apreciat in medicina ayurvedica, poate fi deosebit de eficient pentru tratarea oboselii deoarece contine numerosi compusi antistres,

Pe langa combaterea oboselii, a stresului si ameliorarea anxietatii, busuiocul mai are urmatoarele beneficii:

* tratarea acneei - busuiocul este un remediu foarte apreciat pentr afectiunile pielii (este eficient impotriva bacteriilor care cauzeaza acnee). Are efect antiinflamator datorita actiunii eugenolului, compus activ din compozitia plantei. Aceasta substanta se mai gaseste si un uleiul de cuisoare.

* remediu impotrova cancerului - are proprietati antiinflamatoare, protejeaza organele vitale. Fitochimicalele din acest adaptogen sunt cunoscute pentru ca ajuta la prevenirea cancerelor orale, hepatice, cutanate si pulmonare datorita capacitatii lor de a stimula activitatea antioxidanta, de a induce moartea celulelor canceroase si de a preveni cresterea celulelor canceroase.

* sprijina digestia -  regleaza metabolismul, sustine procesele naturale de detoxifiere ale organismului;

* echilibreaza nivelul de zahar din sange - busuiocul este un remediu excelent pentru persoanele care sufera de diabet.

* reduce nivelul de cortizol -  efectele hipoglicemice ale busuiocului se datoreaza in parte capacitatii sale de a regla nivelul cortizolului. Acest hormon de stres este considerat a fi radacina unui numar uluitor de cazuri de diabet, contribuind la cresterea in greutate, scaderea functiei imunitare, afectarea negativa a densitatii osoase.

Sursa: http://www.naturallivingideas.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.05 din 5 - 10 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre busuioc

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ginseng

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0