Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce tip de personalitate ai? Noile descoperiri bazate pe hormonii predominanti

de Rebeca Roman la 2021-02-17
Ce tip de personalitate ai? Noile descoperiri bazate pe hormonii predominanti
In urma studiilor efectuate cu privire la efectele hormonilor si neurotransmitatorilor asupra personalitatii, renumita specialista in antropologie, Dr. Helen Fisher, a identificat 4 tipologii majore in care se poate incadra fiecare dintre noi.


Teoria lansata de Dr. Fischer arata ca tipul de personalitate al fiecarui individ este determinat de catre activitatea biochimica specifica, de la nivelul creierului. Astfel, din punct de vedere neuronal, orice persoana prezinta un "cocktail" biochimic unic, in functie de proportia in care se regasesc 2 hormoni sexuali si 2 neurotransmitatori principali.

Aceste 4 substante sunt : estrogenul, testosteronul, dopamina si serotonina. Nivelul hormonilor si al neurotransmitatorilor este determinat inca de la nastere si nu poate fi influentat sau modificat.

In functie de nivelul de activitate al fiecareia dintre aceste substante, personalitatea individuala se va incadra in una din cele 4 tipuri de personalitate: Explorator, Constructor, Conducator sau Negociator.

Iata caracteristicile principale ale fiecarui tip de personalitate:

Exploratorul - Dopamina

Acest tip de personalitate este determinat de predominanta dopaminei, neurotransmitatorul care controleaza senzatia de placere, stimulare si satisfactie.
Exploratorul are cel mai mare nivel de energie, este mereu in cautarea unor noi aventuri, deoarece are nevoie de o stimulare constanta. Creativi, curiosi, impulsivi si independenti, exploratorii cauta riscul si sunt deschizatori de drumuri.
Potrivit studiului efectuat de Fisher, aproximativ 26% dintre oameni sunt Exploratori.

Constructorul - Serotonina

Serotonina este neurotransmitatorul asociat cu atasamentul, siguranta si familia. Constructorii sunt calmi, cooperanti, prudenti dar si foarte rigurosi. Sunt cei mai atasati de familie si cei mai loiali prieteni.
Constructorul este prototipul cetateanului model, care respecta regulile si pretuieste traditia. Cele mai longevive casnicii sunt cele incheiate intre 2 Constructori.

Conducatorul - Testosteron

Principalul hormon masculin, testosteronul este sinonim cu dominarea, competitivitatea, gandirea logica si independenta. Conducatorii sunt cei mai rationali indivizi si sunt atrasi de domeniile abstracte. Atat barbatii, cat si femeile pot avea un nivel ridicat de testosteron, insa acest tip de personalitate apare mai des in randul barbatilor.

Negociatorul - Estrogen

Principalul hormon feminin, estrogenul determina o personalitate empatica, intuitiva, idealista. Negociatorii exceleaza in comunicare, strategie, planificare si orice tip de activitate creativa.
Acest tip de personalitate se regaseste la peste 20% dintre barbati si peste 35% dintre femei.

Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.29 din 5 - 28 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0